Politic

Consilierii migratori stau liniştiţi, liberalii teleormăneni nu se grăbesc să ceară încetarea mandatelor

La nivel central, cel puţin declarativ, liberalii merg mai departe în lupta împotriva efectelor Ordonanţei traseiştilor. Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că PNL va cere consiliilor judeţene şi consiliilor locale ca la prima şedinţă să ia act de încetarea mandatelor consilierilor care au beneficiat de OUG 55/2014 şi au schimbat tabăra.

El a declarat că, în ce priveşte primarii migratori, CCR lasă la latitudinea Parlamentului ca legea de respingere a OUG 55 să decidă dacă şi aceşti aleşi îşi vor pierde mandatele sau dacă se va aplica o altă măsură în cazul lor, spre exemplu să revină la partidele pe listele cărora au fost aleşi sau, în caz contrar, să-şi piardă mandatele.

Orban a precizat că în cazul refuzului consiliilor de a lua act de încetarea mandatului aleşilor traseişti, PNL se va adresa în contencios administrativ şi va formula plângeri penale.

În ce-i priveşte pe liberalii teleormăneni, se pare că aceştia nu se grăbesc să pună în aplicare deciziile de la centru şi, până în prezent, nu au făcut nicio cerere către Consiliile locale sau Consiliul Judeţean în privinţa celor doi consilieri judeţeni şi a consilierilor locali, beneficiari ai OUG 55.

Eugen Pîrvulescu, vicepreşedinte PNL Teleorman, a declarat: „Nu am luat nicio măsură, deocamdată, nici în ce îi priveşte pe primari, nici în ce îi priveşte pe consilierii locali şi judeţeni. Aşteptăm eventuale modificări ale legii, după aceea o să vedem cum procedăm, în funcţie de ce se decide la centru.” (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.