Politic

Consilierii locali ai Alexandriei, lipsiţi în totalitate de iniţiativă

Carmen Dumitrescu

La nivelul Consiliului local Alexandria, în general, se doarme şi se ridică mâna. Vocea suavă a preşedintelui de şedinţă, Andreea Broşteanu, contribuie şi ea la imprimarea unei atmosfere calde, de care consilierii profită pentru a se odihni vreme de o oră sau două. În ciuda unor mici perturbări, şedinţele decurg destul de lin şi consilierii acceptă iniţiativele primarului Victor Drăguşin oarecum plictisiţi. Şi e firesc să fie aşa, în contextul în care implicarea lor în procesul decizional se rezumă strict la ridicarea mâinii în mod mecanic, atunci când preşedintele de şedinţă solicită acest lucru.

Potrivit unui raport de activitate al consilierilor locali din Alexandria, se pare că niciunul dintre aceştia nu a venit vreodată cu o iniţiativă legislativă în interesul comunităţii, chiar dacă, teoretic, fiecare ar trebui să cunoască cel puţin o situaţie în care intervenţia forului decizional local ar fi binevenită. Singurul iniţiator de proiecte pentru Alexandria este primarul Victor Drăguşin iar, în general, consilierii nu au multe de comentat în privinţa ideilor edilului, considerând că activitatea lor se rezumă strict la ridicarea mâinii şi la moţăitul din timpul şedinţelor, mai ales atunci când acestea au o durată mai mare decât de obicei. Evident că unii dintre ei, de plictiseală, mai stau cu telefonul mobil de ultimă generaţie sub birou şi îşi actualizează status-ul pe Facebook, iar alţii, pur şi simplu, se pun la curent cu anumite subiecte de interes, utilizând, aşa cum o fac toţi politicienii de anvergură, motorul de căutare Google.

Singurul consilier local care a iniţiat un proiect de-a lungul acestui mandat a fost Andreea Broşteanu, care şi-a dorit cu tot dinadinsul să fie percepută drept o protectoare a activităţilor artistice şi culturale, mai ales atunci când acestea au la bază talentele copiilor din municipiu. Dar, în afara acestei tentative de a face lucruri pentru comunitate, n-a mai existat nicio altă iniţiativă, chiar dacă unele dintre vocile din Opoziţie sunt destul de stridente, în timpul şedinţelor. Şi dacă discutăm despre atitudinile contra, atunci trebuie să remarcăm faptul că, deşi în general consilierul local Florin Titirişcă este cel care perturbă liniştea şi moţăiala în timpul şedinţelor de consiliu, nici acesta n-a venit vreodată cu o iniţiativă proprie, argumentată şi fundamentată pe realităţile despre care consilierul democrat-liberal susţine că îi pasă mai mult decât orice pe lumea asta. Restul consilierilor nu se remarcă prin absolut nimic. Tăcerea e, în general, numitorul comun al şedinţelor, chiar dacă timpul ne-a arătat că pentru unii dintre consilieri, această atitudine este cea mai sănătoasă. Nu de alta, dar puţine intervenţii şi luări de cuvânt ale unora au demonstrat, chiar şi celor total indiferenţi, că e greu cu gramatica limbii române în sistemul public. Ceea ce nu putem contesta este faptul că, potrivit aceluiaşi raport de activitate, consilierii locali alexăndreni nu lipsesc de la şedinţe. Dar nu vom pune acest lucru pe seama vreunei dorinţe de implicare tacită, ci pe faptul că absenţele de la şedinţe sunt taxate în bani şi nimeni nu doreşte o indemnizaţie mică, dacă ea poate fi încasată în proporţie de 100% prin doar câteva ore de moţăială pe lună.

One Comment

  1. DE CE VA INTREBATI? VEDETI CE STUDII AU ,CE STUDII REALE AU FACUT,CATI AU STUDIAT CUM SE PETREC FENOMENELE SOCIALE SI POLITICE, ACESTIA SANT ALESII ,ASA A DORIT POPORUL ,ASTEA SANT REZULTATELE,MAJORITATEA AU VENIT PENTRU UN VENIT DECENT SI FARA EFORT. COMUNITATEA ISI MERITA SI INSUSESTE CONSILIERII. CAT TREBUIE SA LUPTE VICTOR DRAGUSIN CA ALESII SA INTELEAGA CEVA ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.