Politic

Consilierii judeţeni i-au confirmat în funcţia de directori pe Marian Potbăniceanu şi Mihaela Tudor

Consiliul Judetean3Carmen Dumitrescu

În această perioadă, mai multe servicii publice judeţene au funcţionat având la conducere directori interimari. De aceea, după desfăşurarea concursurilor, promovate de către cei numiţi într-o primă fază în funcţiile cu pricina, consilierii judeţeni au avut ca sarcină, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare, să-i confirme prin vot pe ocupanţii posturilor de directori ai Serviciului de Cooperare Internă şi Internaţională şi ai Direcţiei Generale de Pază a Judeţului Teleorman.

Astfel, în intervalul 20 – 22 mai s-a desfăşurat la sediul Consiliului Judeţean Teleorman concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere de director al Serviciului de Cooperare Internă şi Internaţională. În urma parcurgerii etapelor procedurale ale concursului, Comisia de concurs a declarat-o “admis” pe Mihalea Tudor şi, în consecinţă, potrivit Codului Muncii, contractul individual de muncă al acesteia va fi încheiat pe perioadă nedeterminată. În aceste condiţii, consilierii judeţeni au votat numirea în funcţie a directorului acestui serviciu, Mihaela Tudor obţinând majoritatea voturilor, numai 4 consilieri judeţeni exprimându-se împotriva acestei numiri. În temeiul legislaţiei în vigoare privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariul lunar brut al noului director al serviciului menţionat se va ridica la suma de 2230 lei.

Pe de altă parte, în intervalul 21 – 23 mai, tot la sediul Consiliului Judeţean Teleorman a avut loc concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere de director general al Direcţiei de Pază a Judeţului Teleorman. La finalul etapelor cuprinse în concurs, Marian Potbăniceanu, care ocupa până acum funcţia de director interimar al acestei direcţii, a fost declarat “admis” de către Comisia de Concurs şi, în consecinţă, contractul individual de muncă al acestuia va fi încheiat pe o perioadă nedeterminată. În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Teleorman din data de 27 mai, consilierii judeţeni au aprobat, prin vot numirea pe perioadă nedeterminată a noului director al Direcţiei de Pază a Judeţului Teleorman. Marian Potbăniceanu a primit doar 3 voturi împotrivă şi, începând de acum, poate pregăti planul de management pe termen lung a instituţiei pe care o conduce. În temeiul legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, Marian Potbăniceanu va beneficia de un salariul lunar brut de 3867 lei.

În acest moment, singurul serviciu din subordinea Consiliului Judeţean Teleorman unde ar trebui identificat un manager este doar Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, însă foarte curând şi în cazul acestei instituţii lucrurile vor intra în normal şi vor putea fi implementate proiecte de management pe termen mediu şi lung.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.