Politic

Consilierii judeţeni au aprobat bugetele unităţilor spitaliceşti subordonate din judeţ / Discuţii, la “Diverse”, depre asigurarea cornului şi laptelui în şcoli

În şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Judeţean Teleorman, principalele puncte pe ordinea de zi au fost proiectele de hotărâre pentru aprobarea bugetelor spitalelor de la Alexandria, Roşiorii de Vede şi Poroschia. Pentru buna funcţionare a acestora şi asigurarea de cea mai bună calitate a serviciilor medicale solicitate de populaţia din judeţ au fost aprobate bugetele de venituri şi cheltuieli ale fiecărui spital în parte, astfel încât acestea să dispună de resursele financiare necesare pentru finanţarea întregii game de servicii medicale şi asigurarea, astfel, a sănătăţii oamenilor, unul din obiectivele prioritate ale programului judeţean de sănătate publică în perioada următorilor doi ani şi jumătate. Practic, atât pentru Spitalul de Psihiatrie Poroschia, Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, hotărârile adoptate prevăd banii necesari pentru fiecare cheltuială ce urmează a fi făcută până la sfîrşitul anului, cu creşterile solicitate de unităţile respective, bineînţeles în baza fundamentărilor justificative prezentate de cele trei spitale.Se finalizează astfel toate obiectivele asumate de Consiliul Județean pentru acest an şi se creează baza dezvoltării programului adoptat pentru anul viitor.

Unele discuţii aparte, chiar dacă la “Diverse”, s-au făcut pe modul în care se asigură pachetul, numit generic „Cornul şi laptele”. În cadul intervenţiilor făcute, preşedintele Dănuţ Cristescu a dat explicaţiile necesare. Aşa cum preciza şeful judeţului, licitaţia de adjudecare a acestei activităţi de către o firmă din afara judeţului a fost blocată în urma contestaţiilor depuse de o altă firmă participantă la licitaţie, tot din afara judeţului. Ca urmare, situația se va clarifica după 6 luni, aşa cum prevede legea, şi este posibil ca licitaţia să fie reluată şi iar blocată şi aşa se va ajunge în anul viitor. Preşedintele s-a angajat să propună Guvernului şi ministerului de resort să găsescă o altă modalitate de distribuire, respectiv, încredinţarea directă către o firmă din judeţ sau din ţară care oferă cel mai bun preţ al produselor din pachetul şcolar. Și mai este o problemă, a mai punctat Cristescu, anul acesta la licitaţia organizată încă din vară, nu s-a prezentat nicio firmă nici din judeţ şi nici din ţară, întreaga procedură fiind reluată de mai multe ori. Tocmai de aceea, a accentuat preşedintele, trebuie schimbată modalitatea de asigurare în şcoli a pachetului “Cornul şi laptele”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.