Eveniment

Consilierii de probațiune din Teleorman au protestat prin pichetarea sediului

Protestul la nivelul serviciilor de probațiune continuă, astfel că luni, 12 decembrie, Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune – SNCP a organizat o acțiune de pichetare în fața sediului Ministerului Justiției, la care au participat membri din județele Arad, Alba, Argeș, Brăila, Bihor, București, Cluj, Dolj, Gorj, Iași, Ilfov, Olt, Sălaj, Teleorman, Satu Mare. De asemenea, o parte a consilierilor de probațiune au pichetat sediile județene, așa cum s-a întâmplat și în Teleorman.

Pichetarea este provocată de refuzul guvernanților de a soluționa problema salariilor și de a adopta măsuri concrete (OUG pentru rectificare salarială, emitere OMJ 605) pentru mai multe puncte solicitate de SNCP în ultima perioadă.

Reprezentanții sindicatului transmit că problemele de natură salarială sunt grave și că acestea au fost aduse la cunoștință ministerului și, de asemenea, că trebuie găsite soluții în vederea înlăturării discriminărilor, nemaifiind acceptate amânări și tergiversări.

“Contribuția sistemului de probațiune la scăderea consturilor sociale generate de sancțiunile penale este, de asemenea, una foarte important, realizându-se prin eliminarea cheltuielilor specific detenției și prin valorificarea potențialului socio-economic al persoanelor care au comis infracțiuni”, apreciază reprezentanții consilierilor de probațiune.

One Comment

  1. Gogu Pintenogu

    S-au omorat cu munca si doamnele astea, plimbate de pe la alte institutii PSD-iste. Nu vor si pensii speciale, ca tot lucreaza la Justitie?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.