Social

Consiliere și alte beneficii profesionale pentru cei 416 tineri NEETs înregistrați la AJOFM Teleorman

În primele 6 luni ale anului 2021, au fost înregistrați 416 tineri NEETs în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman, potrivit raportului întocmit pentru ședința Colegiului Prefectural din 28 iulie. Acești tineri au fost consiliați profesional, profilați individual și, timp de 12 luni de la data înregistrării, beneficiază de monitorizare lunară individuală.

În total însă au fost contactați, în vederea înregistrării în baza de date a AJOFM Teleorman, 499 de tineri potențiali NEETs, însă doar 416 au acceptat să fie înregistrați. În raport se precizează că această categorie de tineri NEETs include tineri care nu au reușit să se integreze pe piața muncii din diverse motive, cum ar fi “lipsa oportunităților de ocupare, lipsa competențelor cerute pe piața muncii” și care nu sunt cuprinși în programe de educație sau formare.

Acțiunile fac parte din proiectul noncompetitiv INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare, proiect eligibil pe Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 -2020, care are ca scop creșterea numărului de tineri inactivi NEETs înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, precum și identificarea altor “cel puțin 200.000 tineri NEETs inactivi, cu vârsta între 16-24 neînregistrați la SPO”.

Din acest total, cel puțin 160.000 de tineri vor fi înregistrați la SPO și vor beneficia de mai multe servicii, cum ar fi informare și consiliere profesională, inclusiv de profilare, iar după acest stadiu, vor fi îndrumați către măsura activă de care au nevoie sau către alte servicii, potrivit raportului privind activitatea AJOFM Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.