Potrivit prof. Alexandra Negrea, vicepreşedintele comisiei judeţene de Bacalaureat, pentru desfăşurarea în bune condiţii a examenului de Bacalaureat la nivelul judeţului Teleorman este nevoie de aproximativ 1000 de cadre didactice. Aceasta spune că listele nu sunt deocamdată închise, dar nu vor fi însă probleme în acest sens.
Dascălii sunt însă de altă părere. Majoritatea ar prefera să scape de corvoada de a fi supraveghetori sau examinatori la bacalaureat considerând că stresul este prea mare, iar recompensa financiară pentru efortul lor este nesatisfăcătoare. Cu toate acestea, de voie, de nevoie, dascălii se vor supune totuşi “directivelor” şi vor asigura buna desfăşurare a examenului ca şi în anii trecuţi.
Pentru acest an nu au fost anunţate sumele ce vor fi acordate pentru participarea la organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat, însă este puţin probabil să fie majorate în comparaţie cu anul trecut, când personalul didactic care a făcut parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen a fost plătit astfel: preşedintele comisiei – 400 de lei, la o comisie de până la 450 de candidaţi, iar cu 425 de lei la o comisie de peste 450 de candidaţi; vicepreşedinţii, secretarii şi membrii au fost plătiţi cu suma de 275 de lei, iar asistenţii cu 25 de lei pe zi. În ceea ce priveşte personalul didactic care a făcut parte din centrele zonale de evaluare, un preşedinte al comisiei a primit 600 de lei, la o comisie de până la 1.000 candidaţi, iar la o comisie care a depăşit numărul de 1.000 de candidaţi acesta a primit suma de 625 de lei. Vicepreşedintele comisiei a fost plătit cu 350 de lei, secretarul cu 300 de lei, membrii cu 275 lei, iar profesorul evaluator – 4 lei pe fiecare lucrare corectată. Pentru activitatea desfăşurată în cadrul bacalaureatului, persoana de contact din unitatea de învăţământ liceal a fost plătită cu 300 de lei. (M.D.)