Economie

Conserve Ardealul, cu suspiciune că ar conţine carne de cal, retrase de la Kaufland

conserveCompania “Ardealul” a cerut retragerea propriilor conserve cu carne de vită, produse în Covasna, deoarece există suspiciunea că s-a folosit şi carne de cal în compoziţie.
“În data de 8 martie 2013, producătorul a solicitat retragerea de la comercializare a conservelor din carne de vită «Ardealul», existând suspiciunea unei etichetări neconforme. Până la infirmarea suspiciunii, produsul «Conservă din carne de vită» rămâne blocat în depozitele comercianţilor. Conserva din carne de vită este singurul produs în care se foloseşte carnea de vită ca materie primă. Producătorul a iniţiat o investigaţie la adresa furnizorilor de materie primă cu privire la aceasta suspiciune”, se spune într-un comunicat transmis de firma Producţie Ardealul. Potrivit directorului DSV Teleorman, Iulian Ianculescu, aproximativ 40 de conserve au fost retrase şi din hypermarketul Kaufland din Alexandria, asta după ce producătorul a notificat lanţul de magazine despre această suspiciune. Când inspectorii DSV Teleorman, au ajuns la magazin, tot lotul incriminat, era deja restras de la raft de către Kaufland, ca de altfel şi un lot de chifteluţe gata preparate asupra cărora plana suspiciciunea că ar fi avut în compoziţie carne de cal.

Aceste cantităţi, spunea directorul DSV Teleorman, s-au sechestrat, ancheta a fost finalizată, nemaifiind nici o problemă în acest sens.

Totodată, la nivel naţional, o tonă şi jumătate de mici cu carne de cal a fost retrasă din lanţul de hypermarketuri Kaufland, după ce s-a descoperit că pe etichetă era scris carne de vită. Carnea provine din Belgia şi a fost congelată în noiembrie anul trecut.

Cantitatea de mici congelaţi din acest lot este de 2.216 pachete şi a fost retrasă de la vânzare, după ce a ajuns la magazinele din 36 de judeţe. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.