Eveniment

Conflictul militar dintre Ucraina și Rusia, exploatat de infractorii cibernetici / DNSC: “Fiți vigilenți în privința apelurilor la donații”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică face un nou apel la atenție în privința metodelor folosite de infractorii cibernetici pentru a obține rate mari de succes al atacurilor. Conflictul militar dintre Ucraina și Rusia este, pentru aceștia, o oportunitate pentru tentative de fraudă în mediul online.

“Așa cum anunțam zilele trecute, infractorii cibernetici se folosesc de multe ori de context, de subiectele zilei care atrag audiență pentru a obține o rată mai mare de succes al atacurilor.

Odată cu începutul oficial al conflictului militar dintre Rusia și Ucraina, am preconizat că atacatorii vor exploata această nouă temă de interes internațional și am atras atenția utilizatorilor ca în perioada următoare să fie atenți la tentative de fraudă în mediul online care folosesc ca element psihologic de situația din Ucraina, pentru a convinge utilizatorii să facă anumite acțiuni pripite.

Facem un apel la voi, comunitatea noastră de urmăritori, să ne raportați orice ofertă, propunere, campanie de donare pentru Ucraina care ridică suspiciuni și ar putea viza păcălirea utilizatorilor.

Fiți vigilenți cu privire la postările de pe social media sau din mesaje primite din surse necunoscute, prin care se face apel la donații pentru cauza Ucrainei și evitați să furnizați date sau să trimiteți bani, fără o documentare referitor la legitimitatea inițiativei!

Eventuale plăți efectuate pe site-uri de #phishing pot duce la situația în care atacatorii să extragă de la dvs. nu doar bani, ci și datele de card sau date personale.

Evitați accesarea de link-uri din astfel de postări, ori din mesaje nesolicitate, venite din surse necunoscute.

Nu furnizați date financiare, date personale sau date de autentificare, în urma unor astfel de cereri venite pe social media.

Evitați sponsorizarea involuntară a criminalității cibernetice și raportați astfel de inițiative suspecte către Directorat la 1911 sau pe e-mail la alerts@dnsc.ro

Antrenează-te pentru a identifica tenativele de fraudă online: https://sigurantaonline.ro”, transmit reprezentanții DNSC.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.