Politic

Configuraţia Consiliului Judeţean va fi modificată după alegerile de pe 11 decembrie

Cei 33 de consilieri judeţeni aleşi în urma scrutinului pentru alegerile locale de duminică, 5 iunie, au depus jurământul în cadrul şedinţei de constituire a Consiliului Judeţean de joi, 23 iunie. În prima parte a şedinţei solemne au fost validate mandatele celor 33 de consilieri, după care a urmat depunerea jurământului de către aceştia. Astfel, din partea PSD, pentru următorii patru ani, în Consiliul Judeţean au fost validaţi Adrian Gâdea, Niculae Zavera, Fulga Sandu Mircea, Ţucan Marian, Cioabă Petre, Simion Dumitru, Toţe Marioara, Vlad Eugen Ovidiu, Neicu Cristiana, Cristescu Ionel-Dănuţ, Panagoreţ Ioana, Petculescu Marian, Piper-Savu Florin, Crîngeneanu Gabriel, Bibina Marin, Chiran Florin-Valentin, Iliescu Nicolae Angelică, Tatu Cristina şi Mihalcea Claudiu, în timp ce din partea ALDE au fost validaţi Alina Caţan şi Virgiliu Cocoşilă. De asemenea, din partea PNL au fost validaţi Eugen Pîrvulescu, Marin Ţole, Alexandru Iliescu, Adrian Bădulescu, Mihai Ştefan, Maria Stoian, Cătălin-Marian Burcescu, Oana-Raluca Fedeleş, Petre Ion, Vrăjitoarea Emilian şi Teodor-Cătălin Vătafu, în timp ce din partea PMP au fost validaţi Adrian Florescu şi Ogrezeanu Teodor.

O primă modificare a componenţei Consiliului Judeţean a venit pe 26 iulie, odată cu demisia consilerului judeţean ALDE Alina Caţan. În locul acesteia, din partea formaţiunii politice a fost validat inginerul Florin Marian Vida, supleant pe lista de candidaţi ALDE la scrutinul de pe 5 iunie.

 

La jumătate de an după locale, consilierii judeţeni vor alege un nou preşedinte

 

Prezenţa lui Adrian Gâdea pe lista de candidaturi pentru Camera Deputaţilor, mai ales în contextul în care locul doi este, după toate calculele, unul eligibil pentru PSD, duce, inevitabil, la schimbări în conducerea Consiliului Judeţean. Astfel, se repetă situaţia din 2012, când Liviu Dragnea a renunţat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean pentru cea de deputat în Parlamentul României. Singura noutate este, bineînţeles, faptul că, după plecarea lui Adrian Gâdea, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean va fi ales nu uninominal, cum s-a întâmplat cu aproape patru ani în urmă, ci indirect, dintre cei 33 de consilieri judeţeni. Totodată, social-democraţii din judeţ vor desemna un alt reprezentant în Consiliul Judeţean pentru locul pe care-l va lăsa liber Adrian Gâdea şi, dacă ordinea de pe lista de candidaturi pentru scrutinul de pe 5 iunie va fi respectată, va fi validat în cadrul forului legislativ de la nivel de judeţ Claudiu Mihalcea.

De asemenea, alegerile parlamentare de pe 11 decembrie ar putea duce şi la alte schimbări în configuraţia Consiliului Judeţean, în contextul în care mai mulţi consilieri judeţeni se regăsesc pe listele de candidaturi ale formaţiunilor politice din judeţ. Petre Cioabă şi Valentin Chiran din partea PSD, Eugen Pîrvulescu, Raluca Fedeleş, Maria Stoian, Cătălin Burcescu, Marin Ţole din partea PNL, Virgiliu Cocoşilă din partea ALDE, dar şi Adrian Florescu din partea PMP sunt consilierii judeţeni care îşi încearcă norocul pe 11 decembrie. E adevărat, cele mai multe calcule arată cum dintre cele şapte mandate de parlamentar ce revin judeţului Teleorman, unul dintre cele două mandate de senator şi unul dintre cele cinci de deputat ar putea fi atribuite prin redistribuire, astfel că dintre consilierii judeţeni care se regăsesc pe listele de candidaturi ale partidelor politice din judeţ ar putea ajunge în Legislativ Eugen Pîrvulescu (ocupantul primului loc pe lista PNL pentru Senat) sau Adrian Florescu (ocupantul primei poziţii de pe lista PMP pentru Camera Deputaţilor), ceilalţi aflându-se pe locuri considerate ca fiind neeligibile. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Iliescule ! bre Sandule vezi bre ca -ti curge vopseaua din par ! ILIESCU -PAR negru (vopsit). in ZADAR -ATUNCI cand vor veni aia cu catusele vei albi instantaneu ! Alexe -va veni la tine cu portocoaie .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.