Eveniment

Conferință despre pericolul poluării, la Suhaia

În cadrul proiectului “Măsuri de instruire a populației despre pericolul poluării”, va fi organizată joi, 3 noiembrie 2022, o conferinţă pe teme de mediu, susţinută de Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman si Crucea Roşie Teleorman, la Căminul Cultural din comuna Suhaia, judeţul Teleorman.

Conferinţa va avea ca teme principale riscurile poluării prin arderea deşeurilor, arderea miriştilor şi riscurile de incendiu, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman si Crucea Roşie Teleorman aducând la cunoştinţă populaţiei măsurile care trebuie luate pentru a împiedica continuarea acestor fenomene.

Proiectul își propune ridicarea gradului de conştientizare în rândul cetăţenilor cu privire la impactul negativ pe care îl produce poluarea asupra calităţii vieţii şi a mediului înconjurător şi măsurile care trebuie luate pentru stoparea ei, se va desfăşura pe perioada unui an calendaristic şi cuprinde activități diverse cu copiii și acțiuni de informare a adulților asupra riscurilor poluării. Astfel, vor avea loc activități lunare de educație nonformală a copiilor și tinerilor: concursuri de desen, de pictură, de scriere, desene pe asfalt, dansuri, piese de teatru tematic. De asemenea, vor fi organizate campanii de strângere de fonduri pentru achiziționarea de stații de compost, stații folosite pentru depozitarea surplusului de vegetație și alte resturi din curțile localnicilor, activități de împărțire de afișe, calendare, ziare cu teme pe probleme de mediu.

Proiectul este derulat de Asociația Idei printre Oameni în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman și Crucea Roșie Teleorman cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Beneficiarii proiectului vor fi teleormănenii din Fântânele, Zimnicea şi Suhaia. Proiectul poate fi urmărit pe pagina de Facebook: https://tinyurl.com/yh6redf9 și Instagram: https://tinyurl.com/2p9227up.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.