Eveniment

Conferinţă de presă privind situaţia podului de peste Vedea – Şeful de lucrări a dat asigurări că „după terminarea lucrărilor, podul va fi în parametri tehnici corespunzători”

În urma apariţiei în mediul online a unor fotografii care ilustrează unele fisuri apărute la podul de peste râul Vedea, pod ce se află într-un amplu proces de reabilitare încă de anul trecut, în rândul alexăndrenilor şi nu numai au apărut discuţii care se învârteau în jurul ideii că acesta stă să cadă. În acest context, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, dar şi reprezentantul companiei care se ocupă de lucrările de reabilitare a podului, şeful de lucrări Florin Iacob, au ţinut miercuri, 15 martie, o conferinţă de presă în cadrul căreia au ţinut să infirme zvonurile apărute în mediul online, precum şi să prezinte starea reală în care se află podul de peste râul Vedea.

„Un obiectiv important pentru comunitatea nostră, repararea podului de peste râul Vedea a produs şi în continuare va produce nemulţumiri. Au tot apărut informaţii, neadevărate, în spaţiul virtual, privind starea de sănătate, cu ghilimelele de rigoare, a podului şi faptul că mai are puţin şi cade. Nu o să reiau subiectele legate de partea comercială, să-i spunem, de faptul că s-a întârziat, din punctul meu de vedere, nepermis de mult, am invitat la această discuţie tehnică pe cel mai în măsură să dea informaţii presei locale, dar şi cetăţenilor din Alexandria, informaţii pertinente privind lucrările de remediere a podului, pe domnul şef de lucrări Florin Iacob, pe care l-aş ruga să prezinte, din punct de vedere tehnic, ce a avut podul, ce s-a întâmplat cu el”, a spus Victor Drăguşin, primarul municipiului Alexandria.

Şeful de lucrări a precizat, încă de la începutul conferinţei, că speculaţiile apărute în mediul online nu au niciun sâmbure de adevăr, starea podului nefiind nici pe departe una de natură să creeze panică în rândul alexăndrenilor.

„Ca idee, o să încep cu o concluzie: starea actuală a podului nu este diferită de starea lui atunci când ne-am apucat de lucrări. În principiu, la orice lucrare de acest gen, respectăm legislaţia, astfel că se face o expertiză – vine un expert tehnic care analizează defectele, evident pe cele pe care le poate determina prin metodele actuale, încheie o expertiză tehnică, urmând să se întocmească un proiect tehnic şi detalii de execuţie. Din contractul nostru a făcut parte şi partea de proiectare, însă nu şi cea de expertizare, astfel încât, pe baza unei expertize, noi avem o listă de defecte pentru care am ofertat şi am şi câştigat. În timpul execuţiei, după decopertare, au apărut acele fisuri pe care probabil toată lumea le ştie, care nu puteau fi observate în stadiul de expertiză, deci nu au putut fi ofertate. În consecinţă, acele fisuri trebuie remediate neapărat. Acum, să zic că ajungem la concluzia mea şi anume că stadiul podulul nu este diferit astăzi faţă de cel care a fost la începutul contractului, pentru că dacă astăzi suntem aici ca să executăm nişte lucrări este clar că acesta are totuşi nişte defecte, care nu sunt însă de natură să ne sperie. Eu nu ştiu care sunt informaţiile apărute în mediul online, dar podul nu stă să cadă, nu încape discuţie. Podul va fi reparat, după terminarea lucrărilor va fi în parametri tehnici corespunzători în concordanţă cu normativele în vigoare”, a pecizat Florin Iacob referitor la starea podului.

Totodată, potrivit reprezentantului companiei care se ocupă de procesul de reabilitare a podului de peste Vedea, stadiul actual al podului este „un stadiu nefinalizat, cu lucrări rest de executat atât la partea de suprastructură, care este vizibilă tuturor celor care traversează podul, cât şi la intrados, unde lucrările ar fi bine să înceapă de sus în jos, astfel că mai întâi vor fi finalizate lucrările de sus, pentru ca mai apoi să poată fi finalizate şi pe cele de la infrastructură”.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de cel mult trei luni, cu tot cu marja de eroare de vreme rea, a mai precizat şeful de lucrări Florin Iacob în conferinţa de presă. (Violeta Mocanu)

3 Comments

  1. Observator

    Ceva de mintea noptii!Dormim linistiti ca nea „caisa ” ala ne-a asigurat ca podul va fi in parametri tehnici corespunzatori!Dar nu pentru asta se cheltuiesc niste sume?

  2. Anul viitor poate, ca anul acesta in niciun caz… 😂😂😂

  3. Felicitari vicepresedintelui PNL si sefului Drumuri Nationale Alexandria, Dan P0pescu, pentru bataia de joc crasa la adresa alexandrenilor! De mitinguri ingrozitoare si injuraturi sunt buni, dar cand ii pui sa faca ceva sunt zero barat…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.