Politic

Conferință de presă PNL: Peste 41.000 de semnături strânse pentru Klaus Iohannis în Teleorman

Depunerea candidaturii președintelui Klaus Iohannis pentru obținerea celui de-a doilea mandat în prima funcție din stat a fost subiectul principal de pe ordinea de zi a unei conferințe de presă susținute, vineri, de prim-vicepreședintele PNL Teleorman Tiberiu Neamu și secretarul general al filialei Dan Popescu, la sediul organizației județene a liberalilor. Ținta stabilită de conducerea centrală pentru PNL Teleorman a fost de 41.000 de semnături, iar din localitățile din județ liberalii teleormăneni au strâns 41.314 semnături, potrivit informațiilor furnizate.

„Președintele Klaus Iohannis a depus la Biroul Electoral Central documentele  pentru candidatura la funcția de președinte al României, al doilea mandat. A fost însoțit de o serie de lideri ai partidului de la nivel central și de mai mulți susținători, aproximativ 1.500. Împreună cu documentele oficiale au fost depuse și 2.2 milioane de semnături, dintre acestea filiala din Teleorman a PNL a contribuit cu 41.314 semnături. Ținta stabilită de conducerea centrală a PNL a fost de 41.000, în funcție și de populația județului, și de numărul de voturi obținute de filiala noastră la alegerile europarlamentare. Ținând cont de aceste criterii, am avut o realizare puțin peste 100% din această țintă, astfel că filiala din Teleorman și-a făcut datoria până la acest punct, în ceea ce privește primul pas pentru câștigarea celui de-al doilea mandat de către Klaus Iohannis, respectiv depunerea candidaturii. Urmează campania electorală, urmează ziua votului, urmează să vedem rezultatele, care sperăm să fie unele cât mai bune și pentru filiala noastră și să fie în trendul ascendent care s-a înregistrat de la ultimele scrutinuri electorale. Bineînțeles că suntem optimiști, suntem optimiști și în ceea ce privește câștigarea acestui al doilea mandat de către președintele Klaus Iohannis, deviza după cum se știe, este pentru o Românie normală, pe care ne-o dorim cu toții și vrem să contribuim la această victorie și noi, cei din PNL Teleorman”, a precizat Dan Popescu.

De asemenea, potrivit secretarului general al PNL Teleorman, au fost strânse semnături din aproximativ 98% dintre localitățile județului, reacția oamenilor fiind una pozitivă.

„Din 98% dintre localitățile din județ au fost strânse semnături pentru Klaus Iohannis, cu mențiunea că din localitățile cu populație mai numeroasă au fost obținute semnături mai multe, din localităție mai puțin populate au fost obținute semnături mai puține. Este foarte important că au fost atinse toate punctele județului și mai important este modul în care au reacționat oamenii la această acțiune de strângere de semnături, care a fost privită cu ochi foarte buni. Nu am avut nicărieri semnalate situații de reticență”, a mai explicat Dan Popescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.