Politic

Conferinţă de presă PNL – Ludovic Orban a venit la Alexandria pentru a se întâlni cu liberalii din judeţ

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul PNL miercuri, 29 martie, unul dintre candidaţii declaraţi ai liberalilor la funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban, alături de care s-au aflat deputatul PNL Mara Calista şi preşedintele PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu, a vorbit despre vizita sa în rândul liberalilor teleormăneni, despre modul în care vrea să reformeze partidul după Congresul de pe 17 iunie, dar şi despre cum vede actuala guvernare, din poziţia de membru al unui partid de opoziţie.

Ludovic Orban a vorbit despre Programul Naţional de Dezvoltare Locală unde, a punctat liberalul, din informaţiile pe care le deţine, modul în care vor fi împărţiţi banii este unul de natură să-l îngrijoreze. În acest sens, acesta a lansat un avertisment public pentru factorii de decizie.

„Până pe data de 16 martie, după cum se ştie deja, reprezentanţii administraţiei publice locale au depus proiecte pentru a obţine finanţare de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Dezvoltării. Aceşti bani sunt banii plătiţi din taxe şi impozite de cetăţenii României şi la ei trebuie să se întoarcă, într-o măsură echilibrată. Nu putem accepta o discriminare în funcţie de culoarea politică a primarului dintr-o localitate. Din acest motiv, lansez un avertisment celor care vor să împartă banii după bunul plac. Dacă nu vor respecta principiul egalităţii în faţa legii şi dacă nu vor ţine cont de criteriul reprezentării, în contextul în care PNL conduce administraţiile publice locale în 1.100 de localităţi, le spun că nu mai putem accepta această situaţie şi că vom urma toate căile legale pentru ca lucrurile să fie făcute aşa cum trebuie”, a precizat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban a spus că se află în judeţ pentru a se întâlni cu reprezentanţii PNL Teleorman şi pentru a lua pulsul organizaţiilor locale.

„Candidez pentru a oferi Partidului Naţional Liberal forţă, credibilitate, identitate şi caracter. Ştiu că, dacă voi fi ales preşedintele PNL, nu mă aşteaptă o perioadă de mărire şi de glorie, ci, dimpotrivă, mă va apăsa o răspundere uriaşă. În campania pentru alegerea preşedintelui PNL mi-am propus să ajung în fiecare judeţ de câte două ori. Prima dată pentru a asculta aleşii PNL, primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni şi consilierii locali, pe cei care sunt cei mai apropiaţi de comunităţile locale şi iau permanent pulsul comunităţilor respective. Trebuie să aflăm unde a greşit PNL, de ce foarte mulţi dintre simpatizanţii noştri nu au ieşit la vot la alegerile parlamentare. A doua vizită o voi face, evident, după ce voi finaliza documentul program care se numeşte, conform statutului, moţiune şi care va însemna viziunea mea, strategia şi programul de punere în practică a acestei strategii şi evident pentru a prezenta şi o parte dintre oamenii pe care îi voi propune să facă parte din echipa mea”, a spus Ludovic Orban referitor la candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Unul dintre susţinătorii lliberalului Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL Teleorman Cristi Barbu a declarat că este convins de şansele reuşită ale acestuia în cursa pentru preşedinţia partidului. Despre Ludovic Orban, Cristi Barbu spune că este singurul lider care poate moderniza Partidul Naţional Liberal şi care îi respectă pe liberali, indiferent de statutul în partid. Prezent la mare parte a întâlnirilor pe care Ludovic Orban le-a avut cu liberalii din ţară, Cristi Barbu a precizat că este la curent cu tot ce înseamnă proiectul său politic şi consideră că este, de departe, varianta cea mai potrivită pentru a prelua conducerea partidului după Convenţia Naţională de pe 17 iunie.

Eugen Pîrvulescu, preşedintele interimar al PNL Teleorman, a precizat că organizaţia judeţeană a liberalilor se află în plin proces electoral, urmând ca până la Conferinţa Judeţeană de pe 20 aprilie alegerile să fie încheiate în organizaţiile locale.

„La momentul acesta suntem în plină desfăşurare a procesului electoral la nivel local, se desfăşoară alegeri în organizaţiile din Teleorman, se vor termina în jurul datei de 20 aprilie când va avea loc Conferinţa Judeţeană. Comisia de organizare a alegerilor se întruneşte ori de câte ori este nevoie, nu sunt probleme deocamdată, candidaţii sunt înscrişi şi se vor înscrie pe parcurul procesului, iar astăzi îmi depun, oficial, candidatura pentru preşedinţia PNL Teleorman”, a spus Eugen Pîrvulescu, preşedintele PNL Teleorman.

Pe de altă parte, Mara Calista a adus în atenţie un subiect intens discutat în această perioadă, atât în spaţiul public, cât şi în Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor, unde deputatul PNL este membru, respectiv legea salarizării.

„Am avut un program al Guvernului PSD care prevedea această lege de la 1 iunie 2017 şi, deocamdată, suntem în data de 29 martie şi nu avem nici măcar un draft de proiect de lege. Mai mult decât atât, ea ar trebui să se aplice de la 1 iulie, ceea ce înseamnă că undeva la final de iunie cel mult legea ar trebui să fie gata, să fie discutată cu ministrul Finanţelor şi văzută clar aplicabilitatea ei de la 1 iunlie 2017. (…) Din punctul meu de vedere, cel mai important segment este următorul: se poartă discuţii, nu avem legea şi nici banii necesari. Suma necesară nu este prevăzută în buget” , a precizat deputatul Mara Calista. (Violeta Mocanu)

6 Comments

 1. Coly,,,,,daca esti sub anonimat cum ma respecți ?
  cu toate ca 28 de ani de politica in Teleorman ,azi,
  inseamna ceva,,,,nu ? ,,,,sunt fondator,vreau sa indrept
  politica de dreapta in teleorman,dar nu sunt luat in seama
  de absolut toți colegii mei,,,,,noul pnl s pornit gresit,v-a gresi
  in viitor,iar ciuma rosie v-a juca tontoroiu ca si pana acum
  ,,,,,,,,,viitorul este sumbru pentru dreapta din teleorman,,,,,

  • Domnule Trifan, te asigur de tot respectul meu pentru modul insistent in care incerci sa corectezi anumite erori. Insusi faptul ca nu ai trecut prin alte partide si ai ramas in mod constant pe partea dreapta, spune multe si asta trebuie apreciat. Din pacate, solutiile de remediere a situatiei nu se pot gasi doar prin comentariile din presa.

 2. Eu doresc de 28 de ani sa va spun adevarul dar tot voi
  nu ma lasați,,,,,,vezi insasi faptul ca esti sub anonimat
  srata faptul ca teatezi problema ca radio-sanț,rezultatul este
  ca toata voința mea de atata timp este luata in bascalie,,,,
  cine a pierdut pana acum ?,,,,,toți am pierdut,județul a pierdut
  ,tara a pierdut,,,,,,lasand loc neocomunismului sa isi faca
  mendrele mai ales in Teleorman,,,,,treaba este foarte serioasa
  ,daca vrei sa ințelegi,,,,,,eu am trecut toate etapele politice in
  Teleorman si in țara,stiu absolut tot parcursul politic al tuturor
  alesilor din județ,,,,,,,dar toate incercarile mele sau lovit de un
  ZID AL .BASCALIEI POLITICE,,,,,,,ce se v-a intampla si de aici
  inainte,,,, ,,,cu stima,,,,,,anonimule,,,,,,

 3. LUDOVIC ORBAN . UNUL DINTRE PUTINII POLITICIENI DECENTI AI ROMANIEI . MULT PREA PUTIN .

 4. Imi pare mnespus de rau ca si Ludovic Orban,nu cunoaste
  Marile greseli ale pd si pnl Teleorman dea lungul celor 28
  de ani si nimeni nu.ii spune adevarul, ,,,,asta face ca sa se dea
  apa la moara din nou in viitor psd-ului iar,,,,,imi pare rau ca membru fondator
  al noului pnl Teleorman ,nimeni nu ma intreaba nimic ca acest
  om sa nu fie pacalit din start,,,,,cine pierde ?,,,,bineințeles ca
  Teleormanul pierde,,,,,pentru inca 20 de ani de acum inainte,,,,
  ,,,,,,,poate va treziți mai colegi pnl-isti,,,,,si vreți sa stiți si voi
  adevarul ca si țara,,,,,am 75 de ani,,,,,grabiți-va,,,,,nu se stie,,,,

  • Nea Trifane, cu tot respectul, da’ spune bre, odata, adevarul adevarat pe care zici ca doar matale il stii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.