Politic

Conferință de presă la PNL Teleorman

Secretarul general adjunct al PNL Cristi Barbu și senatorul PNL Eugen Pîrvulescu au ținut, vineri, 20 decembrie, o conferință de presă la sediul organizației județene a liberalilor, în cadrul căreia au vorbit atât despre obiectivele Guvernului condus de Ludovic Orban, dar și despre anul electoral 2020 pentru PNL Teleorman.

„Mă bucur enorm că sunt astăzi, aici, la Teleorman, lângă bunul meu prieten și coleg Eugen Pîrvulescu, președintele filialei județene. Astăzi am plecat din ședința de Guvern, pentru a veni aici, la Teleorman, însă am stat la primul punct de pe ordinea de zi, unde a fost alocată suma de 475 de miliioane de lei, pentru 1.680 de unități administrativ teritoriale, din fondul de rezervă, pentru primăriile care erau aproape de intrarea în faliment. Și asta se datorează Guvernului PSD, pentru proasta gestionare a banului public. Au fost alocate aceste sume de bani pentru salarii și pentru cheltuieli de funcționare, majoritatea primăriilor fiind la un pas de intrarea în faliment. Legat de Guvernul Orban, câteva lucruri foarte importante pe care țin să le menționez sunt: curățenia masivă începută deja de câteva săptămâni, dar mai ales măsurile benefice pentru țară, respectiv decizia de a interzice cumulul pensiei cu salariul în sectorul public, prin care se creează locuri de muncă pentru tineri, stoparea acelor detașări și, ca o paranteză, aici aș vrea să menționez cele aproximativ 76 de detașări pe care le-am găsit în Guvern când am venit, toate venind din mediul privat, pe salarii mult mai mari decât funcționarii cu 20 de ani vechime în Guvern. Analizăm fiecare instituție în parte, cu mare grijă și cu mare atenție, și niciun minister, nicio instituție, nicio companie nu va rămâne neanalizată”, a spus secretarul general adjunct al Guvernului Cristi Barbu.

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu a vorbit despre asumarea răspunderii pe Legea bugetului de stat de către Guvernul Orban, o premieră pentru țară, dar și un demers pe care îl consideră unul necesar în acest moment, astfel încât adoptarea bugetului să nu se întindă până în luna martie, așa cum s-a întâmplat anul acesta.

„Câteva lucruri importante din buget pe care vreau să le aduc în atenția cetățenilor sunt alocarea pentru Ministerul Educației a 3,5-3,8% din PIB, de asemenea vor fi creșteri de salarii și pensii în anul 2020, investițiile vor primi o sumă foarte mare anul acesta, în special cele pe infrastructură, iar pentru Ministerul Fondurilor Europene se așteaptă o absorbție mult mai mare, pentru a fi create astfel locuri de muncă și un profit mult mai mare pentru România , iar sumele necesare pentru funcționare se vor întoarce la bugetul național”, a explicat Eugen Pîrvulescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.