Politic

Conferință de presă la PNL Teleorman / Eugen Pîrvulescu: “Bugetul de anul acesta nu mai poate fi risipit”

Bugetul Consiliului Județean Teleorman a iscat multe discuții și controverse între reprezentanții celor două partide aflate în componența forului județean, PNL și PSD. În cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului care a avut loc joi, 17 februarie, au fost votate cele două proiecte aflate pe ordinea zi și care au vizat repartizarea sumei defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile comunale și județene, pe anul 2022 și estimări pentru anii 2023 – 2025, precum și repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 32.994 lei, corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2022. Ambele proiecte de hotărâre au fost inițiate de vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Raluca Fedeleș, fiind aprobate în forma propusă de aceasta. Având în vedere că în aceeași ședință a depus jurământul și a fost validată în funcția de consilier județean Maria Prună, liberalii obținând astfel majoritatea, amendamentele depuse de președintele CJT, Adrian Gâdea, au fost respinse cu un vot de 17 la 16.

Imediat după ședința de consiliu, a avut loc și o conferință de presă, la sediul PNL Teleorman, susținută de președintele Eugen Pîrvulescu, alături de care s-au aflat vicepreședinții CJT, Raluca Fedeleș și Adrian Florescu, și consilierul județean Florin Titirișcă. Tema conferinței a fost, așa cum era de așteptat, bugetul Consiliului Județean, a cărui adoptare urmează să fie supusă votului consilierilor într-o nouă ședință care se va desfășura vineri, 18 februarie.

“Aș vrea să încep prin a spune categoric tuturor locuitorilor județului Teleorman că în ultimul an de zile am analizat, împreună cu colegii mei, vicepreședinții CJT, Raluca Fedeleș și Adrian Florescu, cu liderul consilierilor județeni liberali, Florin Titirișcă, dar și cu toți ceilalți consilieri județeni, am analizat tot ce s-a întâmplat din punct de vedere administrativ și din punct de vedere al investițiilor în Consiliul Județean și am constatat că viziunea și modul de a conduce al președintelui CJT nu corespunde cu viziunea și modul de a conduce liberal. Trăim după același obiceiuri și după aceleași metehne și după 30 de ani. (…) Am spus, încă de la începutul acestui an, că bugetul de anul acesta nu mai poate fi risipit. Vrem să votăm un buget care să se îndrepte către investiții și către servicii îndreptate spre populație. I-am spus președintelui Adrian Gâdea că trebuie să găsim o formulă de împărțire a ceea ce înseamnă 6% către bugetele locale ale fiecărui UAT. (…) le-am spus că banii din Consiliul Județean nu trebuie să se ducă către firmele de casă din PSD, ceea ce-i doare la momentul acesta. Până acum, nu am avut bugetul județului adoptat pentru că nu puteam să acceptăm să vii an de an cu același buget, să acceptăm ca directorii din instituțiile subordonate să-ți arunce în față un buget, să spună «am nevoie de atâția bani», fără să-l întrebi tu, Adrian Gâdea, ca președinte al Consiliului Județean, «ce faci cu atâția bani?», a spus președintele PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu.

Acesta a insistat pe faptul că bugetul județului trebuie să fie orientat către investiții și cheltuirea banilor publici să fie una judicioasă. Printre exemplele referitoare la intențiile liberalilor în următoarea perioadă, Pîrvulescu a vorbit de reabilitarea Policlinicii, decontarea tranportului pentru elevi, acordarea de vouchere pentru profesori, un proiect privind “primul ghiozdan”, dublarea sumelor pentru elevii olimpici și a celor pentru sportivii performanți, un concurs pentru proiecte în rândul elevilor și profesorilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.