Politic

Conferință de presă la PNL Teleorman / Eugen Pîrvulescu a vorbit despre proiectele de investiții ce se vor derula în județ

Joi, 23 februarie, la sediul PNL Teleorman, a avut loc conferința de presă, susținută de președintele partidului, Eugen Pîrvulescu. Temele abordate au fost proiectele pe care PNL Teleorman le susține, dar și clarificarea aspectelor referitoare la evoluția de pe scena politică din ultima perioadă, atât la nivel județean, cât și național.

Conform declarațiilor lui Eugen Pîrvulescu, anul 2023 este “anul investițiilor și anul faptelor”, care a mai adăugat că, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, se dezvoltă infrastructura și comunitatea la nivelul județului. Astfel, în primăvara acestui an, vor demara oficial șantierele în Teleorman, în vederea racordării la apă și gaz, dar și a asfaltării drumurilor pentru toate localitățile, prin Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”. Modul de lucru se va realiza etapizat, principală fiind racordarea la gaz și apă, și abia mai apoi inițierea procesului de asfaltare. Senatorul a dat un termen de maxim două săptămâni până la momentul prezentării localităților care vor fi alimentate cu gaz.

De asemenea, Eugen Pîrvulescu a precizat că secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, Marin Țole, se va ocupa de implementarea programului de investiții prin Compania Națională de Investiții, iar faptul că un teleormănean va coordona programe de milioane de euro poate constitui un sprijin pentru județul nostru. Printre proiectele vizate se mai regăsesc construirea de parcuri fotovoltaice, prin PNRR, realizarea de poduri și drumuri prin AFIR, iar prin AFM se va realiza racordarea la apă și canalizare. De asemenea, s-a anunțat faptul că, după 9 ani, se va debloca proiectul de la Apa Serv.

Pîrvulescu a mai anunțat că ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș va ajunge în județul Teleorman, deși acest lucru a mai fost anunțat în urmă cu două săptămâni de către Raluca Fedeleș. Motivul pentru care ministrul nu s-a prezentat atunci a fost unul nefericit, mai exact un deces în familie.

Un alt subiect abordat a fost acela ce vizează numele autostrăzii sau a drumului de mare viteză ori drum expres București-Alexandria, președintele PNL Teleorman clarificând astăzi denumirea, Autostrada Valahia Expres.

Referitor la amendamentele pe care PNL Teleorman le-a adus bugetului Consiliului Județean Teleorman, care, de altfel, au mai fost incluse în buget și anul trecut, președintele Pîrvulescu a declarat că anul acesta vor fi implementate, iar, în cazul în care funcționarii din cadrul aparatului de specialitate din Consiliul Județean nu se apucă de treabă, acesta, în calitate de senator, le va face plângere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.