Politic

Conferinţă de presă la Consiliul Județean Teleorman / “Bugetul este unul echilibrat și va permite continuarea investiţiilor şi acoperirea cheltuielilor de funcţionare”

La finalului recentei şedinţe a Consiliului Județean Teleorman, preşedintele Dănuț Cristescu a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia, la întrebările puse de Ziarul Teleormanul, a punctat câteva probleme care se conturează în bugetul pe acest an, în condiţiile  în care se tot vorbeşte că nu sunt bani. În acest sens, preşedintele Cristescu preciza că, “după promulgarea legii bugetului de stat, Consiliul Judeţean Teleorman a pierdut 53,052 milioane de lei față de anul 2019, sumă care provine din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. Cu sumele alocate de Guvern pentru anul 2020 nu puteam nici măcar să funcționăm. Vreau să menționez faptul că am avut grijă să încheiem anul 2019 cu un excedent bugetar, excedent care va asigura atât secțiunea de funcționare, cât și secțiunea de dezvoltare a bugetului județului Teleorman pentru anul 2020”. În ce priveşte partea de venituri şi cheltuieli, respectiv dacă banii ajung, pentru buna desfăşurare a activităţii pe întregul an, Cristescu a explicat că “sumele alocate şi veniturile pe care le realizează Consiliul Județean Telorman, nu acoperă cheltuielile. Însă, vom reuși să le acoperim folosind excedentul bugetar din 2019 aflat la dispoziția județului. În ceea ce priveşte bugetele primăriilor de comune, acestea sunt la fel sau chiar mai bune ca anul trecut, cu mențiunea că pentru cheltuielile cu asistență socială s-a alocat doar 50% din necesar”.

La o altă întrebare a noastră, dacă se vor continua investițiile rămase din anul 2019, comentariul şefului CJT a fost unul scurt, respectiv, “Bineînţeles că vom continua investițiile din anul 2019 și vom începe și altele în 2020. Va fi un buget de dezvoltare. Spun acest lucru pentru că excedentul bugetar de anul trecut ne permite asigurarea finanțării obiectivelor de investiții pe care le realizăm din  bugetul propriu al județului, precum și faptul că avem multe investiții care se derulează prin Programul National de Dezvoltare Locală, fonduri guvernamentale, dar și multe obiective care sunt finanțate din fonduri europene. Asigur cetățenii judeţului că bugetul va fi unul echilibrat, axat pe componenta de dezvoltare prin continuarea investițiilor începute și prin demararea unor proiecte noi și care vor asigura susținerea tuturor domeniilor de activitate”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.