Politic

Conferinţă de presă- Adrian Florescu: “Sperăm să obţinem în Teleorman un scor de două cifre la europarlamentare”

Carmen Dumitrescu

Alegerile europarlamentare încep să agite spiritele în politica autohtonă, majoritatea partidelor politice autohtone fiind acum preocupate să-şi promoveze primii candidaţi din listă, în contextul în care se cunoaşte faptul că participarea la vot la europarlamentare e, în general, foarte scăzută. Informarea populaţiei, în acest context, este esenţială şi partidele fac în aşa fel încât să convingă populaţia din propagarea informaţiei în mod sistematic.

Partidul Mişcarea Populară, deşi este un partid nou, şi-a propus, se pare, ca la alegerile europarlamentare din luna mai să obţină un scor de două cifre, lucru pe care preşedintele Organizaţiei Judeţene a PMP Teleorman, Adrian Florescu l-a pus în evidenţă în cadrul unei conferinţe de presă: “Este un partid pe care l-am început de la 0 în Teleorman şi în acest moment avem structuri în două treimi din localităţile judeţului. Nu ne aşteptăm în Teleorman să obţinem scoruri ca în Ardeal, fiind clare aici raporturile de putere, dar din punctul meu de vedere, sperăm să obţinem un scor de două cifre la europarlamentare, adică minim 10%. În cazul în care nu-mi voi atinge obiectivul, însă, nu voi renunţa la funcţia de preşedinte al acestui partid, pentru că este un partid pornit la de 0 şi pe care l-am construit cu mult devotament”.

Un alt element pe care Florescu a dorit să-l pună în valoare în cadrul conferinţei de presă a fost acela că PMP a ajuns, în sondaje, la nivel naţional, la egalitate cu PDL şi că foarte mulţi membri şi simpatizanţi ai PDL încep să se îndrepte către PMP. Cu toate acestea, Florescu nu a dorit să comenteze în niciun fel lista de la europarlamentare a PDL, considerând că nu e firesc să lovească în partidul cel mai apropiat de PMP, din perspectivă ideologică. De asemenea, liderul judeţean al PMP a mărturisit că nu este interesat să atragă în PMP primari din rândurile PSD sau PNL, pentru că aşteptările oamenilor de la partidul pe care îl conduce este ca acesta să vină cu alternative la actuala putere, nu să coopteze elemente nemulţumite de guvernarea actuală.

În cadrul conferinţei de presă a fost prezentată şi lista candidaţilor PMP la europarlamentare, Adrian Florescu făcând o prezentare succintă a activităţii profesionale şi politice a primilor 10 candidaţi din listă: Cristian Preda, Siegfried Mureşan, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, Daniel Funeriu, Ruxandra Maria Dragomir, Alexandru Leşco, Gabriel Berca, Gelu Vişan, Adrian Rădulescu şi Carmen Roşu.

3 Comments

  1. Credeam ca judetul meu natal a scapat de minunatul PMP,dar,n-ai sa vezi!

  2. alte doua cifre

    Era posibil acest vis cu o singura conditie:sa fi avut pe lista persoane necunoscute sau din alte domenii cu notorietate, exclusiv politicianiste!Cu alde Gelu Visan care se pare ca a trecut si pe la partidul Elodiei,Baconschi care nu mai putea de fundul lui Udrea,Funeriu cel fara bac, exemplele putand continua, nu ve-ti face altceva decat sa o incurcati pe Eba sa mai fie prezenta la aceste alegeri!

  3. doua cifre

    0,9% cam mult,dar……hai !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.