Social

Conducerea ISU explică mobilizarea pentru avertizarea meteo de vreme rea sub care s-a aflat judeţul

Autoriăţile locale şi cele de la nivel de judeţ s-au mobilizat exemplar, ar spune unii, exagerat, ar spune alţii pentru informarea meteorologică de instabilitate atmosferică şi intensificări ale vântului sub care s-a aflat judeţul Teleorman în perioada 20 septembrie, ora 11:00 – 21 septembrie, ora 21:00. În acest sens, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au luat mai multe măsuri de prevenire a eventualelor incidente provocate de fenomenele meteo extreme, printre care suspendarea cursurilor în toate unităţile şcolare din Teleorman pentru după-amiaza zilei de miercuri, 20 septembrie. De asemenea, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman au fost realizate rezerve de intervenţie de câte 20 de subofiţeri, în cadrul celor cinci subunităţi, gata să acţioneze în cel mai scurt timp în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, toate mijloacele de intervenţie din cadrul celor cinci subunităţi, autospeciale de descarcerare, camioane, motofierăstraie, motopompe şi autospeciale de stingere au fost pregătite pentru a asigura intervenţia în caz de urgenţă, fiind deservite de peste 100 de pompieri aflaţi în tura de serviciu, furnizorul de energie electrică din judeţ a constituit echipe de intervenţie care să acţioneze imediat pentru remedierea defecţiunilor la reţeaua de energie, în cazul producerii unor avarii şi, totodată, au fost suplimentate forţele de intervenţie de la nivelul Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Despre modul în care s-a ajuns la mobilizarea autorităţilor pentru avertizarea meteo de vreme rea sub care s-a aflat judeţul Teleorman a vorbit inspectorul şef al ISU Teleorman, col. Marius Stancu, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc vineri, 22 septembrie.

„Măsurile luate la nivelul judeţului nu au fost nişte măsuri ridicole, aşa cum au fost ele etichetate de unii, ci au fost nişte măsuri pe care noi le-am luat în funcţie de analizele pe care le-am făcut şi de informaţiile pe care le-am avut la acel moment. Toate informările meteo arătau că teritoriul judeţului nostru era traversat de un front atmosferic la cea mai mare intensitate. Culoarea cu care era prezentat el deasupra judeţului nostru era ultima din paleta de culori privind intensitatea fenomenelor meteo. Evoluţia acestui front s-a adeverit, în sensul că noi aveam deja informaţii că va veni pe undeva prin zona Turnu Măgurele, ceea ce s-a şi confirmat, iar acolo noi am avut intensitate mai mare. Am văzut cu toţii grindina de mari dimensiuni ce s-a abătut deasupra oraşului şi care a avut pagube materiale şi vreau să vă spun şi că, din nefericire, am avut chiar şi o victimă, lovită de o bucată de gheaţă, aceasta fiind transportată de echipajul SMURD la Unitatea de primiri urgenţe. De asemenea, la Roşiorii de Vede au fost foarte multe străzi inundate şi locuinţe ale cetăţenilor. Odată ce frontul atmosferic a urcat spre Roşiorii de Vede şi-a diminuat din intensitate, însă măsurile au fost luate preventiv şi nu cred că au fost unele exagerate, din punctul meu de vedere, şi nu vom ezita să luăm astfel de măsuri atunci când avem informaţii”, a precizat col. Marius Stancu, şeful ISU Teleorman. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Atita mobilizare pentru un mare fiss.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.