Eveniment

Conducerea Donau Chem și-a dat demisia, angajații continuă protestele

Conducerea Combinatului chimic Donau Chem din Turnu Măgurele și-a dat demisia, marți, pe ușă a fost pus lacătul, iar angajații continuă protestele, nemulțumiți de faptul că nu au mai văzut un leu încă din luna noiembrie. De altfel, o delegație formată din angajați ai combinatului chimic discută, miercuri, cu prefectul județului, Liviu Dumitrașcu, despre principalele revendicări ale salariaților Donau Chem.

Angajații Donau Chem au, dincolo de întârzierea salariilor, și nemulțumiri legate de condițiile de muncă: lipsa echipamentelor, lipsa utilităților, lipsa materialor de protecție împotriva SARS-CoV-2, mai ales în contextul în care au fost confirmate cazuri de COVID-19 în combinat. De altfel, angajații susțin că plata salariilor cu întârzieri mari a devenit obișnuință la Donau Chem, iar oamenii își primesc banii în tranșe, cu toate că în contractul colectiv de muncă este stipulat că salariile se încasează într-o singură tranșă.

Verificările instituțiilor abilitate au început, încă de marți, la combinatul chimic din Turnu Măgurele, când în control au mers reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, cei ai Direcției de Sănătate Publică și ai Instituției Prefectului, în timp ce miercuri combinatul a fost verificat de Garda de Mediu și de Instituția Prefectului.

Protestele au început, la combinatul de la Turnu Măgurele, încă de luni, când câteva zeci de persoane s-au adunat în fața clădirii de birouri pentru a-și striga nemulțumirile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.