Eveniment

Conducerea DGASPC Teleorman a fost demisă/ Florinel Dragomirescu preia funcția de director interimar al instituției

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Teleorman a fost demisă, de președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea, în urma raportului dat publicității de Consiliul de Monitorizare, raport în care erau notate o serie de nereguli serioase găsite de reprezentanții instituției în Centrul de Îngrijire și Asistență Olteni. De asemenea, celelalte persoane cu funcții de execuție vor face obiectul unei cercetări administrative, spus Adrian Gâdea.

“Este dureros ce s-a întâmplat acolo și sunt, așa cum am mai spus-o, supărat pe ceea ce am găsit acolo, pentru că după ce au fost cei de la Consiliul de Monitorizare, am fost și eu să mă conving că lucrurile sunt așa cum au fost prezentate și, din păcate, așa erau lucrurile la fața locului. Nu știam că sunt calorifere cumpărate de un an de zile și stivuite într-o magazie și cele existente sunt ruginite și desprinse din zidărie, eu nu știam că sunt cărucioare ruginite, dar că sunt și cărucioare noi, cumpărate și depozitate în magazie, ca și vase de toaletă noi, vopsea lavabilă și alte echipamente cumpărate și ținute în magazie. Sunt supărat raportat la resursele fianciare de care a beneficiat această instituție, în 2020 a cheltuit cu 30 de milarde mai puțin, deci ei nu au fost în stare să cheltuiască banii alocați de Consiliul Județean, în condițiile în care noi am făcut eforturi pentru a aloca aceste sume”, a spus Adrian Gâdea, miercuri, într-o conferință de presă.

În ceea ce privește beneficiarii centrului, acestora le va fi făcută o evaluare, iar în cazul în care se va ajunge la concluzia că unii dintre aceștia trebuie transferați, atunci vor fi transferați.

“Dacă au cerut să-l închidem, au cerut acest lucru în urma a ceea ce au găsit acolo, cred că în două-trei săptămâni pot pune în operă acele echipamente medicale, după care vom putea să facem o discuție, ne gândim să luăm în calcul o altă locație, pentru a fi modernizată și reabilitată pe viitor și această clădire. Deocamdată, trebuie să fie puse în funcțiune bunurile cumpărate de peste un an de zile și ținute prin magazii sau beciuri”, a punctat Adrian Gâdea.

Conducerea DGASPC Teleorman va fi preluată de Florinel Dragomirescu, a precizat, miercurir, Adrian Gâdea.  Potrivit sursei citate, acesta a acceptat să preia funcția, prin detașare, pentru o perioadă de șase luni, până când se va organiza un nou concurs pentru postul de director.

Florinel Dragomirescu a mai ocupat funcția de director al DGASPC Teleorman începând cu decembrie 2016, în urma concursului organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Ulterior, acesta și-a dat demisia de la conducerea instituției în februarie 2019, în prezent fiind șef serviciu sănătate publică, în cadrul Consiliului Județean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.