Sport

Conducerea clubului FCM Alexandria a decis – Dan Voicilă a fost exclus din lotul echipei!

Dan VoicilaStarea de tensiune existentă în ultima perioadă la FCM Alexandria se poate spune că ar avea mai multe cauze, dar principalul motiv este locul ocupat de echipă în clasamentul seriei (locul 12, cu 11 puncte). Schimbările apărute la nivelul conducerii clubului, ca şi venirea antrenorului Sorin Albeanu, au fost percepute diferit inclusiv în vestiar. Dar…

La antrenamentul de marţi al echipei FCM Alexandria se pare că s-a întâmplat ceva care avea să ducă la cea mai severă decizie a conducerii clubului, de la preluarea echipei: Dan Voicilă a fost exclus din lot! Se pare că, în timpul antrenamentului respectiv, o banală minge l-a lovit în faţă pe Dan Voicilă, iar câţiva jucători au pufnit în râs; a urmat reacţia lui Voicilă, care i-a apostrofat, şi nu numai, pe colegi. În acel moment, antrenorul Albeanu a cerut să se liniştească lucrurile, situaţie care l-a iritat şi mai mult pe golgheterul FCM-ului, mai ales că i s-a cerut să dea câteva ture de teren. Din spusele unora, în acel moment Dan Voicilă l-a înjurat şi jignit pe antrenor, fiind calmat cu greu de coechipieri, nu înainte de a fi pe punctul de a se încheia şedinţa de pregătire. În aceeaşi zi, s-a întrunit comitetul de conducere al clubului, în frunte cu preşedintele Emanoil Stoica, cel care a luat la cunoştinţă de referatul înaintat de antrenor.

A doua zi, miercuri dimineaţă, membrii Comitetului director au mers la stadionul Municipal, pentru a vorbi şi cu jucătorul, iar în final s-a decis: suspendarea sportivului, până la finele campionatului! “În baza referatului făcut de antrenorul Sorin Albeanu, pentru motive de indisciplină, conducerea clubului a stabilit excluderea din lot, pentru o perioadă de câteva luni, a jucătorului Dan Voicilă. Antrenorul a solicitat acest lucru, iar noi, după ce am vorbit cu jucătorul, am luat această măsură”, a spus Emanoil Stoica, preşedintele clubului FCM Alexandria.

Întrebat despre incidentul care a dus la excluderea lui Dan Voicilă, antrenorul Sorin Albeanu n-a vrut să comenteze foarte multe: “Da, a fost un caz de indisciplină, iar eu am făcut un referat către conducere, prin care am detaliat cele întâmplate. Ulterior, conducerea a decis excluderea lui din lot, pentru că eu am susţinut că nu pot să lucrez cu acest jucător. Nu vreau să comentez mai multe”.

Ce urmări va avea asupra jocului echipei şi a rezultatelor acesteia, în următoarea perioadă, excluderea din lot a lui Dan Voicilă, rămâne de văzut. Cert este faptul că la FCM Alexandria se pune accent pe disciplină, iar orice abatere va fi sancţionată.

Rămâne de văzut, de asemenea, dacă de acum încolo echipa FCM va putea să atingă obiectivul stabilit, evitarea retrogradării, mai ales că lotul este tot mai puţin numeric, şi destul de “subţire” calitativ.

 

Situaţia în subsolul clasamentului seriei a 3-a, Liga a 3-a, arată astfel:

10. FC Voluntari             15      2        7        6        11-16 13 (-11)

11. CS Tunari                 16      3        4        9        19-35 13 (-8)

12. FCM Alexandria        15      2        5        8        16-27 11 (-13)

13. Concordia II Chiajna 15      2        4        9        11-26 10 (-14)

Bogdan Pană

One Comment

 1. 1. Antrenorul care are nevoie de ajutor din partea sefilor pentru a menţine disciplina în rîndul jucătorilor, nu are ce să caute la conducerea unei echipe…
  2. Dacă este totuşi nevoie de… referat pentru a instaura disciplina, nu înseamnă altceva decît că ai nevoie de „acoperire” pentru eventualele discuţii (pro/ contra) ce vor urma.
  3. Ce înseamnă „excludere din lot, pentru o perioadă de cîteva luni”?!? De regulă, cînd ai toate datele şi eşti ferm convins de juseţea sancţiunii, perioada este clar stabilită.
  4. Nu e rău că se pune accent pe disciplină, dar pe fotbal cînd se pune???
  Şi, în altă ordine de idei, care este rezultatul sondajului iniţiat de ziarul dumneavoastră în legătură cu pronosticurile pentru cele două derb-yuri din etapa de sîmbătă?
  P.S. Dacă nu greşesc, golgeter este Daniel Ene – 5 reuşite, în timp ce Dan Voicilă are numai 3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.