La data de 11.03.2015, Judecătoria Turnu Măgurele i-a condamnat pe inculpaţii M.M, B.C. şi N.M.D., agenţi în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Măgurele, la 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în baza art.13² din Legea nr.78/2000 rap. la art.248 Cod penal 1969, cu aplic.art 41 alin.2 Cod penal 1969 (17 fapte) cu aplicarea art.5 din Noul Cod penal, iar în baza art.86 ind.1 Cod penal 1969 a dispus suspendarea executării pedepsei aplicate celor trei inculpaţi sub supraveghere pe o perioadă de 6 (sase) ani şi 6 (sase) luni.
Totodată, instanţa a condamnat pe inculpatul T.G., agent de poliţie în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Măgurele, şi pe inculpatul B.I.C., agent de poliţie în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Zimnicea, la 3 (trei) ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dispunând suspendarea condiţionată a pedepsei pe o perioadă de 5 (cinci) ani.
De asemenea, în baza art.65 alin.1 lit.a) din OUG nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, magistraţii au hotărât condamnarea inculpaţilor C.D.I. şi M.A. la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de pescuit electric, precum şi interzicerea dreptului inculpaţilor de a pescui pe o perioadă de 3 (trei) ani. În baza art.81 Cod penal 1969 s-a dispus suspendarea condiţionată a pedepsei aplicate inculpaţilor, pe o perioadă de 4 (patru) ani. De asemenea, inculpatului C.D.I. i s-a aplicat şi pedeapsa amenzii penale în cuantum total de 14.000 lei. Hotărârea pronunţată nu este definitivă.
În fapt, s-a reţinut că, începând din luna martie 2012, în mod repetat şi în baza unei rezoluţii infracţionale unice, agenţii de poliţie au pretins şi primit foloase în scopul de a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu sau de a face un act contrar acestor îndatoriri de la învinuiţii M.A, C.D.I. şi D.M., cărora le-au transmis date confidenţiale privind turele de serviciu şi date confidenţiale despre momentul în care patrulele politiştilor de frontieră plecau în control, în scopul ca aceştia să braconeze piscicol pe fluviul Dunarea şi pe râul Olt, folosind dispozitive de electrocutare a peştelui şi sustrăgând apoi peştele braconat în condiţii de siguranţă.
Dosarul a fost înregistrat în urma sesizării din oficiu de către D.G.A- Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Teleorman. (Violeta Mocanu)