Eveniment

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli, la final – Ultimii 7 candidaţi din Teleorman vor fi evaluaţi vineri

Monica DUMITRESCU

Ultimii 7 candidaţi teleormăneni la concursul naţional pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, care au promovat proba scrisă în data de 12 octombrie 2016, vor susţine vineri, 28 octombrie, probele de evaluare a CV-ului şi interviul. Toţi candidaţii evaluaţi până acum au promovat proba de evaluare a CV-ului, cinci dintre aceştia fiind respinşi după interviu. Pentru promovarea concursului, candidaţii trebuie să obţină minim 35 de puncte la fiecare dintre cele trei probe. Acest punctaj este suficient pentru ocuparea posturilor de directori sau directori adjuncţi în cazul candidaţilor unici. Posturile pentru candidează mai multe persoane vor fi ocupate de candidaţii cu cel mai mare punctaj total, în caz de egalitate, proba scrisă fiind cea după care se face departajarea.

În Teleorman au fost scoase la concurs în total 173 de posturi (142 de director şi 31 de director adjunct). S-au înscris pentru obţinerea unuia dintre aceste posturi 143 de candidaţi, la proba scrisă prezentându-se 141 dintre aceştia. 118 candidaţi au obţinut cel puţin 35 de puncte de puncte din cele 50 posibile, pentru a promova această probă. 22 de candidaţi au obţinut mai puţin de 35 de puncte şi au fost declaraţi respinşi, un candidat rămânând în aşteptarea validării comisiei de examen. Conform metodologiei, rezultatele la proba scrisă nu au putut fi contestate.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, un singur candidat a reuşit să obţină punctajul maxim de 50 de puncte. Este vorba despre prof. Alexe Ion, director al Liceului Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria, candidat la această funcţie pentru următorii patru ani.

Pe lista respinşilor se află şi dascăli cu notorietate, care au deţinut funcţii de conducere în învăţământul teleormănean timp de mai mulţi ani.

În urma acestui concurs, multe unităţi de învăţământ din Teleorman vor avea o nouă conducere. În primul rând, vor fi schimbaţi din funcţii cei care nu s-au înscris la concurs sau care nu au promovat toate probele în cadrul acestuia. Sunt însă şi situaţii în care directorii vor fi schimbaţi deşi au promovat toate probele concursului în condiţiile în care punctajul obţinut de aceştia este mai mic în comparaţie cu al contracandidaţilor. O astfel de situaţie este la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Roşiorii de Vede, unde Elvira Unteşu a surclasat-o pe Cristiana Burlacu, cea care ocupă în prezent funcţia de director al acestei unităţi de învăţământ, obţinând un punctaj mai mare. Aceeaşi situaţie este şi la Liceul Tehnologic nr. 1 din municipiul Alexandria, unde directorul în funcţie, Bogdan Doncea, a obţinut un punctaj mai mic în comparaţie cu contracandidata sa, Iuliana Stancu. Mai sunt câteva astfel de situaţii la şcoli gimnaziale din mediul rural.

Lista finală cu candidaţii care obţin funcţiile de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ va fi validată de consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman pe 16 decembrie, după soluţionarea eventualelor contestaţii la probele de evaluare a CV-ului şi interviu, care pot fi depuse în perioada 21-23 noiembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.