Social

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de conducere în şcoli continuă. 120 de dascăli teleormăneni au mai rămas în această cursă

Monica DUMITRESCU

Începând de luni, 17 octombrie, şi până pe 30 octombrie 2016, candidaţii care au promovat proba scrisă în cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, desfăşurată în data de 12 octombrie, vor susţine proba de evaluare a curriculumului vitae şi proba de interviu. Aceste probe se susţin la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, conform programării, care a fost publicată pe site-ul instituţiei. Comisiile de examen sunt aceleaşi ca la proba scrisă, din acestea făcând parte câte doi reprezentanţi ai şcolii pentru care a optat candidatul, doi reprezentanţi ai administraţiei publice locale pe raza căreia funcţionează respectiva unitate de învăţământ şi un reprezentant al ISJ Teleorman.

Din cei 141 de candidaţi din Teleorman, care au susţinut miercuri, 12 octombrie 2016, proba scrisă în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, au obţinut minim 35 de puncte şi au fost declaraţi admişi 118 candidaţi. Alţi doi candidaţi aşteaptă şi acum ca reprezentanţii administraţiilor locale să se prezinte la ISJ pentru a valida rezultatele la proba scrisă. Este vorba despre reprezentanţii consiliului local din comunele Salcia şi Crevenicu.

Ca şi la proba scrisă, la fiecare din cele două probe pe care candidaţii la posturile de director le susţin în această perioadă, punctajul maxim acordat este de 50 de puncte, punctajul minim pentru promovare fiind de 35 de puncte.

Candidaţii unici pe post care obţin minim 35 de puncte la fiecare dintre cele trei probe vor fi declaraţi promovaţi. În cazul în care pentru un post sunt mai mulţi candidaţi admişi, postul va fi ocupat de candidatul cu cel mai mare punctaj cumulat la cele trei probe. În cazul egalităţii de punctaj, este declarat promovat candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă şi în această situaţie egalitatea se păstrează, pentru unităţile de învăţământ cu filiera tehnologică, este declarat promovat candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocaţională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unităţii de învăţământ, iar pentru celelalte unităţi de învăţământ este declarat promovat candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă şi în această situaţie egalitatea persistă, este declarat promovat candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.

Rezultatele concursului vor fi afişate pe 18 noiembrie 2016. În perioada 21-23 noiembrie pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până cel târziu la 9 decembrie, urmând ca pe 16 decembrie rezultatele finale să fie validate în consiliul de administraţie al ISJ Teleorman şi transmise la Ministerul Educaţiei.

În Teleorman au fost scoase la concurs în total 173 de posturi (142 de director şi 31 de director adjunct). Pe posturile care nu vor fi ocupate în urma acestui concurs vor fi numiţi direct dascăli, alţii decât cei care au ocupat până acum postul şi nu au promovat concursul sau nu s-au înscris la acesta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.