Eveniment

Concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general, prea greu pentru majoritatea candidaţilor

Monica DUMITRESCU

Începând din 11 martie 2015, Ministerul Educaţiei organizează concursuri pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general din toate judeţele. Până acum, majoritatea candidaţilor care au fost programaţi să susţină concursul au fost respinşi sau au renunţat după ce au văzut subiectele, invocând fel şi fel de motive.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general în Teleorman a fost programat pentru data de 20 martie, dată la care se încheie concursul organizat de Ministerul Educaţiei. Pentru Teleorman şi-au depus candidaturile inspectorul şcolar general în funcţie, prof. Valeria Gherghe, şi Eliza Sotirescu, profesor la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, fost inspector şcolar general adjunct în 2009.

Potrivit metodologiei candidaţii vor avea de trecut trei probe: evaluarea CV-ului, evaluarea competenţelor digitale pe management educaţional şi interviul propriu-zis. Punctajul maxim pentru fiecare probă de concurs este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a fiecărei probe de concurs este de 35 de puncte.

În judeţele în care nu s-a înscris nici un candidat sau în judeţele în care s-au înscris, dar nu au promovat, ori s-au retras din examen, fie se prelungeşte delegaţia actualului inspector şcolar general, dar nu mai mult de 31 august 2015, fie este numit cu delegaţie alt inspector până la organizarea unui nou concurs.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei estimează că un nou concurs pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general nu va putea fi programat mai devreme de iulie-august 2015, deoarece urmează o perioadă extrem de a aglomerată pentru învăţământ, examenele naţionale, evaluări, concursuri pentru posturile de inspectori şcolari generali adjuncţi şi directori ai unităţilor de învăţământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.