Social

Concursul pentru obţinerea gradaţiei de merit în învăţământ a fost amânat cu mai bine de o lună

Monica DUMITRESCU

Concursul pentru obţinerea gradaţiei de merit în învăţământ, sesiunea 2017, ar fi trebuit să înceapă la jumătatea lunii februarie, potrivit calendarului iniţial. O problemă legată de contractul colectiv de muncă la nivelul sistemului de învăţământ a împiedicat demararea procedurilor de organizarea acestui concurs.

Pentru rezolvarea problemelor apărute, ministrul Educaţiei a emis un ordin, publicat în Monitorul Oficial în data de 21 februarie 2017, prin care a fost modificată metodologia de organizare a acestui concurs, astfel încât să poată fi demarate procedurile de acordare a gradaţiilor de merit.

Potrivit noului calendar aprobat prin ordinul emis, în perioada 27-31 martie va avea loc detalierea punctajelor aferente criteriilor de către comisia paritară de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, stabilirea numărului gradaţiilor de merit şi a punctajului minim pe categorii de personal şi pe discipline de învăţământ, iar în perioada 7 aprilie-5 mai, depunerea dosarelor de către candidaţi pentru obţinerea avizului unităţii de învăţământ.

Lista cu punctajele obţinute de candidaţi va fi publicată în data de 27 iunie. În intervalul 29-30 iunie, candidaţii nemulţumiţi pot contesta punctajele, iar rezultatele finale vor fi validate în data de 7 iulie.

În urma concursului din acest an, gradaţia de merit se atribuie începând cu data de 1 septembrie 2017. Personalul didactic din învăţământ care beneficiază de gradaţie de merit până la 31 august 2017 poate participa la un nou concurs.

Numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate reprezintă 16% din totalul posturilor didactice auxiliare, respectiv 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare şi control existente la nivelul inspectoratului şcolar. Potrivit prevederilor în vigoare, cuantumul gradaţiei de merit se determină prin aplicarea procentului de 25% la salariul de bază pentru fiecare beneficiar în parte.

În anul 2016, în Teleorman, au depus dosare pentru obţinerea gradaţiei de merit, în total, 208 candidaţi, 166 reprezentând personal didactic de predare, restul de 42, personal didactic auxiliar. Doar 108 candidaţi au obţinut gradaţia de merit. La această dată, în învăţământul teleormănean sunt în plată peste 500 gradaţii de merit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.