Social

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, provocarea elevilor pentru piața muncii și era digitală

La nivelul județului Teleorman s-a desfășurat pe 28 aprilie 2023 etapa județeană a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă. Regulamentul acestui concurs definește cadrul specific de organizare și desfășurare și este elaborat în baza prevederilor Metodologiei cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare și a  Concursului Național de Cultură și educație financiar-contabilă, conform Ordinului de Ministru al Eucației-Direcția Generală a Învățământului Preuniversitar cu nr.26283/20.03.2023.

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă se adresează elevilor din clasa a XI-a, liceu – filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice, din învățământul preuniversitar de stat și particular. Acesta urmăreşte stimularea elevilor care au interes în domeniul tehnico-aplicativ pentru o educație financiar-contabilă de calitate, pentru o profesie capabilă să răspundă noilor provocări ale pieței muncii și erei digitale.

Etapa județeană a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă a fost organizată și coordonată de Inspectoratul Școlar al Județului Teleorman în parteneriat cu  Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) filiala Alexandria, iar centrul de concurs stabilit a fost la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu din Roșiorii de Vede.

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă face parte din categoria concursurilor pe discipline. Proba de concurs susținută de cei 7 elevi concurenți de la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu, la etapa județeană, s-a susținut pe calculator și a fost structurată în modul următor: – Subiectul I, în cadrul căruia s-a evaluat cunoștințele corespunzătoare unităților rezultatelor învățării specifice calificării profesionale, conținând 30 de itemi tip grilă cu o singură variantă de răspuns corect – 30 puncte; – Subiectul II, în cadrul căruia s-au evaluat abilitățile practice specifice calificării profesionale, constând într-o aplicație practică, rezolvată cu ajutorul softului de contabilitate SAGA C.- 60 puncte.

Evaluarea subiectului I s-a realizat automat, în momentul transmiterii formularului Googleforms completat de către elev. Evaluarea subiectului II s-a realizat de către membrii evaluatori, pe baza fișierelor în format pdf. Încărcate de elevi în Googleclassroom.

În urma evaluării, rezultatele de la Concursul Național de Cultură financiar-contabilă au fost: – Premiul I, 94 puncte, Gherman Florin; – Premiul II, 89 puncte, Grosu Elena; – Premiul III, 79 puncte, Dulceanu Mihaela; – Mențiune, 69 puncte, Curisoiu Mihaela; – Burtican Valeria, Neacșu Alexandru, Mircea Cristina, 59 puncte.

Punctajul maxim 100 p. Primii doi elevi vor participa la Faza națională a concursului de la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din București, pe 17 iunie 2023. Elevii au fost coordonați de doamnele profesor de specialitate economică de la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu, Lespezanu Margareta, Traila Dobrescu Luiza și Țuia Steluța Rodica.

Festivitatea de premiere a elevilor a avut  loc  în data de 2 mai 2023 la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu, în prezența elevilor, cadrelor didactice și a părinților, prof. Gheorghescu Daniela – inspector şcolar de specialitate pentru învățământul profesional și tehnic și Alexe Sorin – președinte filiala CECAR Teleorman, care au înmânat diplomele premianților și cadrelor didactice implicate în derularea concursului. Premiile au fost  susținute cu sume de bani importante, de către CECAR filiala Alexandria, președinte Alexe Sorin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.