Eveniment

Concursul “Alexandria peste 50 de ani” şi-a desemnat câştigătorii

Carmen Dumitrescu

În tentativa de a-i include pe alexăndreni în procesul de elaborare a strategiei de dezvoltare a municipiului, Primăria Alexandria a luat decizia să organizeze un concurs de creativitate, dotat cu premii substanţiale. Competiţia, promovată sub titulatura “Alexandria peste 50 de ani. Viziunea mea”, s-a conturat ca o provocare atât pentru imaginaţia profesioniştilor, cât şi a alexăndrenilor care visează la un viitor mai bun pentru urbea lor. Secţiunea “profesionişti” s-a adresat profesioniştilor şi studenţilor din domeniul urbanismului, arhitecturii, construcţiilor, persoanelor fizice sau juridice, ONG-uri, indiferent de domiciliu sau sediu şi “secţiunea public” s-a adresat tuturor persoanelor fizice, indiferent de sex, etnie, apartenenţă politică sau orientare religioasă, precum şi persoanelor juridice sau ONG-urilor. Înscrierile s-au făcut separat pe fiecare secţiune, premiile fiind diferite, prima poziţie la categoria “profesionişti” fiind premiată cu 3.000 de euro, iar prima poziţie la categoria “public” fiind premiată cu 1000 de lei. Participanţii s-au putut înscrie cu documentaţii grafice analogice, documentaţii grafice electronice, machete, eseuri sau orice altă formă de prezentare semnificativă pentru temă. Organizatorii nu îşi asumă, prin regulamentul concursului, responsabilitatea pentru originalitatea lucrărilor, dar vor lua măsurile necesare în caz de fraudă şi tentativă de fraudă a concursului.

Începând cu data de 28 februarie 2014, pe pagina de internet a primăriei, la secţiunea “Concurs”, publicul a avut posibilitatea de a vota de la 1 la 10 calitatea lucrărilor înscrise pentru premiul special. Se pare că publicul a votat şi că juriul s-a achitat de sarcinile sale, astfel că, în sfârşit, putem afla identitatea celor care au obţinut premii consistente în cadrul acestui concurs care a atras atâta atenţie publică.

Astfel, la secţiunea “Profesionişti”, premiul pentru proiect, recompensat cu suma de 3.000 de euro, a fost câştigat de echipa R-Evolution. Tot la categoria aceasta, premiul special al juriului, premiat cu suma de 1000 de euro, a fost obţinut de echipa Studarh, iar locul al II-lea, oferit de Camera de Comerţ, în valoare de 500 de euro, a fost obţinut de echipa formată din Horia Lupan, Simona Meilescu şi Adrian Sandor.

La categoria “Public”, locul I, recompensat cu 1000 de lei, a fost obţinut din echipa formată din Eliza Sotirescu, Cristian Alin Neacşu şi Constantin Burlan. Locul II, recompensat cu 500 de lei, a fost câştigat de o echipă de elevi a Şcolii “Mihai Viteazul”, coordonată de Cristina Purcărea. Locul a III-lea, valorizat la 300 de lei, a fost câştigat de o poezie scrisă de Felicia Magdalena Bălănescu, iar premiul special al juriului, în valoare de 300 de lei, a fost obţinută de Adriana Duţă.

În ceea ce priveşte votul exprimat de public pe site-ul Primăriei Alexandria, alexăndrenii au votat tot lucrarea elevilor Liceului Pedagogic drept cea mai bună dintre cele înscrise în concurs, lucrare ce va fi recompensată cu 300 de lei, şi lucrarea echipei R. Evolution la categoria “Profesionişti”, lucrare care va mai primi şi pentru popularitate suma de 500 de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.