Eveniment

Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante în învăţământ. Două funcţii de conducere în învăţământul teleormănean şi un singur candidat

Monica DUMITRESCU

Dascălii teleormăneni se pare că nu mai sunt interesaţi de posturile de conducere în învăţământ atunci când pentru ocuparea acestora trebuie să susţină concurs. Timp de mai mulţi ani pe posturile de inspector şcolar general, adjunct sau director al Casei Corpului Didactic au fost numiţi cu delegaţie dascăli care, în cele mai multe dintre cazuri, erau membri ai partidelor aflate la guvernare sau, cel puţin, apropiaţi ai unor membri cu greutate în respectivele formaţiuni politice. Şi candidaţi erau destui. Se trăgeau sfori şi cei mai “competenţi” câştigau, fiind numiţi în funcţie pentru un an, cu posibilitate de reînnoire a mandatelor la fiecare început de an şcolar.

În urmă cu aproximativ doi ani, Ministerul Educaţiei a reluat organizarea concursurilor pentru ocuparea acestor posturi. Numărul celor interesaţi a scăzut brusc şi la concurs s-au înscris unul, maxim doi candidaţi. În multe dintre cazuri, posturile au rămas vacante şi după organizarea concursului, candidaţii înscrişi nereuşind să obţină punctajul minim pentru promovare.

Este şi cazul unuia din cele două posturi de inspector şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, dar şi al postului de director al Casei Corpului Didactic Teleorman. Pentru ocuparea celor două posturi au fost organizate concursuri în 2015 şi în iunie 2016, la care s-a înscris câte un candidat care nu a promovat.

Un nou concurs va fi organizat pe 29 septembrie 2016. Nici de data aceasta, candidaţii nu au dat năvală. Iniţial, s-au înscris doi candidaţi, prof. Iuliana Stancu pentru postul de inspector şcolar general adjunct şi prof. Silvia Păun pentru postul de director al Casei Corpului Didactic Teleorman.

În cursă a rămas, însă, doar Iuliana Stancu pentru postul de inspector şcolar adjunct pe care, în prezent, îl ocupă cu delegaţie, pentru postul de director al Casei Corpului Didactic nemaifiind niciun candidat după ce prof. Silvia Păun a anunţat că se retrage. Aceasta a invocat motive personale, însă nu este exclus să se fi răzgândit după ce Ministerul Educaţiei a anunţat organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori ai unităţilor de învăţământ la jumătatea lunii octombrie 2016, cu intenţia de a candida pentru funcţia de director al Colegiului Naţional “Al. D. Ghica” Alexandria, în condiţiile în care actualul director, prof. Ion Tăujan, nu doreşte să se înscrie la concurs, intenţionând să renunţe la această funcţie.

În aceste condiţii, funcţia de director al Casei Corpului Didactic Teleorman rămâne în continuare vacantă. Pentru că nu s-a înscris la concurs, prof. Cristian Popescu, cel care ocupă în prezent această funcţie cu delegaţie, va fi nevoit să se întoarcă la catedră, în locul lui urmând să fie numit altcineva până la organizarea unui nou concurs.

În ce priveşte pe Iuliana Stancu, aceasta va putea ocupa în continuare funcţia de inspector şcolar general adjunct doar dacă promovează concursul din 29 septembrie, în caz contrar, în locul ei va fi numit altcineva până când Ministerul Educaţiei va organiza un nou concurs.

10 Comments

 1. Va rugam verificati!Arhivele securitatii, Harlambie Bratcoveanu, cristian Duica Aurel Tirtea, colaboratori ai securitatii????? Florinela Ileana Carinaru, CV falsificat>????Da sau nu>?

 2. Mah Crist DUIKA!Lasa-l in pace pe primar, este un tip exceptional pana acum, nu te mai milogi pentru dezastrul Bartcoveanu, ca nu mai tine!Le este scarba la toti de voi!Tu zi mersi daca scapi sub 10 ani de puscarie, pitikul categorig trebuie sa plece si sa dea socoteala pentru infractiunile comise, da?Vine, vine, vine viata dupa tine!!!

 3. In fiecare duminca dimneata, la sediu PSD Rosiori, un batranel garbovit de rele, cara bidoane de vin de la crama CHC din Alexandria, este Bibi Bratcoveanu, care isi platesteastfel sinecura de directoras, toti taximetristii vad, comenteaza si rad!Competenta si cinstea promise de domnul Dragnea, da?

 4. Monicaca Coman nu mai candideaza? I-e frica de proba scrisa? La oral poate sa ia meditatii de la experta Savu , dar la scris nici Gherghe nu o poate ajuta ca si ea a dat-o in bara poate inventeaza partidul o alta posibilitate de a promova fara concurs.

 5. Fost elev la FR

  Singura persoana capabila sa scoata C.T. „A.SALIGNY” din criza se numeste Petia FIERASCU, ISJ-ul ar trebui sa inteleaga ca si decaderea scolii teleormanene, nu mai poate continua cu personaje sinistre ca acest gropar numit Bratcoveanu.

 6. Daca panarama Bratcoveanu mai apare director, inseamna ca scoala in Teleorman nu mai exista!!!!Chiar si fiiu-sau sclavul camatarului Viteaz este mai in mintiile lui!

 7. Parvulescu si Titirisca directori!

 8. Sa vezi cand va aparea Bibi la examen…Deja stie 1/2 tabla inmultirii-pesedist de frunce!

 9. Cum, pe Pupescu nu il ajuta partidul?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.