Eveniment

Concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere din învăţământul teleormănean, la începutul săptămânii viitoare

Monica DUMITRESCU

Candidaţii pentru funcţiile de inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman şi director al Casei Corpului Didactic vor susţine luni, 4 aprilie, concursul organizat la Ministerul Educaţiei.

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, s-au înscris doi candidaţi, câte unul pentru fiecare post scos la concurs, ambii candidaţi fiind cei care la această dată ocupă funcţiile cu delegaţie.

Astfel, pentru postul de inspector şcolar general adjunct, candidat este prof. Bogdan George Buzatu, numit în această funcţie la începutul săptămânii trecute, iar pentru postul de director al Casei Corpului Didactic candidează prof. Eliza Sotirescu, numită în această funcţie în octombrie 2016.

Candidaţii vor susţine luni, 4 aprilie, trei probe în cadrul acestui concurs: proba scrisă, proba de CV şi interviu. Pentru a promova concursul, la proba scrisă, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7.

În cazul în care nu promovează concursul, conform unei prevederi din metodologia de organizare a concursului, candidaţii nu vor putea rămâne în funcţiile pe care le ocupă cu delegaţie, până la organizarea unui nou concurs urmând să fie numite alte persoane. Asta, dacă nu se va repeta istoria, şi dacă ministrul Educaţiei nu va da o derogare ca în cazul candidaţilor care nu au promovat concursul organizat pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ, organizat la sfârşitul anului trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.