Social

Concurs pentru ocuparea a două posturi de conducere în învăţământul teleormănean

Monica DUMITRESCU

O nouă încercare pentru ocuparea prin concurs a unuia din cele două posturi de inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman şi a postului de director al Casei Corpului Didactic va avea loc în perioada 3-11 aprilie 2016.

Ministerul Educaţiei un nou concurs pentru ocuparea acestor funcţii, după ce la concursurile anterioare, ultimul desfăşurat în octombrie 2016 nciun candidat din Teleorman nu a promovat.

La concurs se poate înscrie orice dascăl care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor; are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani; a obţinut calificativul “foarte bine” în ultimii 5 ani şcolari încheiaţi şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; are recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, conform prevederilor art. 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare; la data susţinerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.

Probele de concurs se vor desfăşura în perioada amintită la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Dosarele de înscriere la concurs se depun în perioada 3-20 martie 2017, la sediul inspectoratului şcolar.

În prezent, postul de inspector şcolar general adjunct scos la concurs nu este ocupat de nimeni, după ce prof. Adrian Păun, care a fost numit în octombrie 2016 pe acest post, în ianuarie 2017 a preferat să preia pentru următorii patru ani, funcţia de director la Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede, pe care a câştigat-o în urma promovării concursului pentru ocuparea posturilor de directori în şcoli, organizat de Ministerul Educaţiei la sfârşitul anului trecut.

Postul de director al Casei Corpului Didactic Teleorman este ocupat în acest moment, cu delegaţie, de prof. Eliza Sotirescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.