Social

Concurs pentru burse, între 1.200 și 2.000 euro, în vederea derulării de stagii universitare și de cercetare în străinătate

Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, lansează concursul național pentru acordarea burselor în vederea derulării de stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, precum și de stagii postdoctorale și de cercetare în domeniile de interes ale României aprobate anual prin ordin al ministrului educației, persoanelor care sunt cetățenii români, cu domiciliul stabil în România și  provin din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat și particular acreditate, din Academia Română și din institutele de cercetare din subordinea sau din structura acestora.

Cuantumul lunar al burselor este cuprins între 1.200 și 2.000 de euro, în funcție de statul în care se desfășoară stagiul, conform Ordinului nr. 6517/2023, iar candidații pot opta pentru stagii de bursă cuprinse între 2 și 10 luni. Persoanele nominalizate sunt obligate să-și înceapă stagiile în anul 2024, plecarea putându-se face începând cu 1 februarie 2024.

Beneficiarii acestor burse primesc de la Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii o bursă lunară destinată plății unor taxe școlare și, eventual, acoperirii cheltuielilor de hrană și cazare, în limita cuantumurilor stabilite; transport dus-întors, cu avionul, cu trenul sau cu autocarul, din România până la locul de stagiu și retur, o singură dată pe an universitar; plata unui tarif suplimentar pentru bagaje de cel mult 32 kg, în afara celor incluse în costul biletului.

Termenul limită de depunere a dosarelor de candidatură (online sau fizic) este 20 noiembrie 2023, ora 16:00. Taxa pentru dosarul de înscriere la concurs – de 100 lei (studenţii la studii universitare de licenţă, la cursuri de zi, beneficiază de o reducere cu 50% a taxei).

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.