Social

Concurs de lectură pentru elevi

La sfârşitul acestei săptămâni, se va desfăşura ediţia 2012 a concursului de lectură “Poveştile Cangurului”, organizat de Fundaţia pentru Integrare Europeană Sigma. Proiectul este organizat la nivel naţional  în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie, Uniunea Scriitorilor din România şi Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Potrivit organizatorilor, concursul Poveştile Cangurului urmăreşte să dezvolte interesul elevilor pentru lectură, să evalueze şi să antreneze capacitatea de înţelegere a textului. Proiectul constă în teste grilă formate din câte 50 de întrebări grupate pe niveluri de clase, astfel: V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII. Participanţii trebuie să răspundă la maximum 40 de întrebări din cele 50 propuse. Elevii din fiecare şcoală care obţin cele mai mari punctaje la prima fază a competiţiei sunt recompensaţi cu cărţi. Elevii cu cele mai mari punctaje obţinute la nivel naţional sunt invitaţi la a doua etapă – proba de baraj, în urma căreia sunt desemnaţi câştigătorii ediţiei la nivel naţional. Laureaţii concursului vor fi premiaţi cu locuri în excursii şi tabere în ţară şi străinătate, precum şi alte premii din partea sponsorilor. (M.D.)

One Comment

  1. hus de la apus

    Poate puneti si baragladina de generaleasa sa citeasca o carte, nu citeste decat pretul corect al spagii, preturile hainelor contrafacute pe care le poarta si titrarea telenovelelor. Halal profesoara de romana.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.