Eveniment

Concurență pe posturile scoase la concurs de Casa Județeană de Pensii Teleorman

Pentru cele 20 de posturi pe care Casa Județeană de Pensii Teleorman le-a scos la concurs și-au depus dosarele de candidatură 77 de persoane. 49 dintre candidați au optat pentru unul din cele 16 posturi de consilier (S) debutant, însă două dintre dosare au fost respinse pentru că au fost incomplete, în timp ce pentru posturile de referent (M) debutant, în număr de 4, au optat 28 de persoane. Și în acest caz, au fost respinse două candidaturi, și tot din cauza documentelor lipsă la dosar.

Concursul va avea loc luni, 6 septembrie 2021, iar cei care vor reuși să ocupe posturile contractuale de execuție vor avea contracte de muncă pe perioadă determinată, respectiv până la 31 decembrie 2022. Decizia suplimentării personalului caselor de pensii a fost luată prin ordonanță de urgență de Guvernul României și a fost determinată de faptul că, pentru procesul de recalculare a pensiilor din sistemul public de pensii, angajații deja existenți erau insuficienți pentru a putea duce la îndeplinire procesul de recalculare.

Astfel, cei care vor reuși să ocupe posturile de consilier debutant vor avea, printre atribuții, operarea și verificarea informațiilor referitoare la stagiile de cotizare și alte elemente care fac obiectul procedurii de evaluare din documentația de pensie existentă în format letric, în vederea creării unei baze de date. Abilitățile, calitățile și aptitudinile solicitate pentru ocuparea postului se referă la capacitatea de a organiza, respect față de lege, obiectivitate în aprecieri, abilități de mediere și negociere, intuiție, spontaneitate, sănătate, curaj, integritate, cinste și corectitudine. La capitolul cerințe specifice, angajatorul solicită ușurință în exprimarea scrisă și verbală, fluent, clar și concis, precum și disponibilitate la program prelungit de lucru.

Celor care vor fi încadrați pe posturile de referent debutant le revin drept atribuții activități conexe de evaluare a dosarelor de pensii în vederea recalculării pensiilor din sistemul public de pensii. În privința abilităților, calităților și aptitudinilor necesare, trebuie să fie disciplinați, ordonați și organizați, iar cerințele specifice prevăd doar disponibilitate pentru lucru în program prelungit, în condițiile legii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.