Social

Concurenţă mare pentru clasele bune din liceele teleormănene – 9 absolvenţi de gimnaziu din Teleorman intră la liceu cu media 10

Ierarhia mediilor de admitere în clasa a IX-a la nivel judeţean a fost publicată la sfârşitul săptămânii trecute, cu câteva ore bune, însă, după ce s-a dat startul la completarea opţiunilor în fişele de înscriere la prima repartizare computerizată în învăţământul liceal. Cu toate acestea, copiii şi părinţii s-au grăbit să completeze opţiunile înainte de consultarea ierarhiei la nivel judeţean care ar fi permis calcularea corectă a şanselor de admitere în clasele şi liceele preferate.

Astfel, absolvenţi de gimnaziu care s-au grăbit să completeze opţiunile în prima zi au avut ca punct de plecare doar mediile de admitere înregistrate anul trecut în liceele teleormănene. Acestea însă este posibil să fie mult mai mici în comparaţie cu cele ce vor fi înregistrate anul acesta la clasele bune din liceele de prestigiu.

Potrivit ierarhiei afişate, 9 absolvenţi din Teleorman au media de admitere la liceu maximă, după ce în cei patru ani de gimnaziu au obţinut numai medii de 10, iar la evaluarea naţională din acest an au obţinut, de asemenea, media 10. Alţi 52 de absolvenţi de gimnaziu din Teleorman au medii cuprinse între 9,90 şi 9,99, iar numărul total al celor care au reuşit anul acesta să obţină medii de admitere la liceu de cel puţin 9 se ridică la 634. Aceste rezultate prevestesc medii foarte mari de admitere, cel puţin la clasele de matematică-informatică şi filologie bilingv din liceele de prestigiu.

La nivelul judeţului Teleorman sunt însă şi foarte mulţi candidaţi pentru clasa a IX-a cu medii de admitere mai mici de 5, numărul acestora ridicându-se la peste 220. Cea mai mică medie de admitere la nivel judeţean este 3,31 şi aparţine unui absolvent al Şcolii Gimnaziale Siliştea, media de absolvire a celor patru ani de gimnaziu a respectivului elev fiind 5,63, iar cea la evaluarea naţională 1. De altfel, la nivel judeţean zeci de absolvenţi de gimnaziu nu au reuşit să obţină la evaluarea naţională nici măcar media 2.

Nimeni nu are însă de ce să îşi facă griji, locurile în liceele teleormănene disponibile anul acesta fiind suficiente pentru toţi candidaţii, chiar şi pentru cei care nu au susţinut evaluarea naţională, aceştia putând participa la repartizare în clasa a IX-a abia la toamnă, pe locurile rămase libere până atunci. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.