Social

Concurenţă mare la concursul de titularizare în Teleorman – 774 candidaţi pentru doar 54 de posturi titularizabile în şcolile teleormănene

Săptămâna viitoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman organizează concursul pentru ocuparea posturilor vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar. Vestea proastă pentru dascălii care s-au înscris la acest concurs este că la nivelul judeţului doar 54 de posturi sunt complete şi au o viabilitate mai mare de patru ani. Majoritatea candidaţilor vor trebui să se mulţumescă cu un post de suplinitor. Chiar şi pentru acestea concurenţa este destul de mare, în condiţiile în care numărul celor care s-au înscris la concurs în acest an este destul de mare, respectiv 774, iar numărul posturilor disponibile, complete, dar şi incomplete, este de 740. La repartizare vor veni însă şi candidaţi care au suţinut concursul în sesiunile anterioare. Cei mai mulţi candidaţi, respectiv 142, s-au înscris pentru specializarea învăţători, la care anul acesta sunt doar 13 posturi titularizabile, iar pentru suplinitori doar 42, astfel că cea mai mare parte vor rămâne pe dinafară.

Proba scrisă se va desfăşura pe data de 30 iulie în trei centre de examen: Centrul nr. 1, Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” Alexandria pentru disciplinele biologie, chimie, chimie-ştiinţe, dans contemporan, educaţie fizică şi sport, educaţie plastică, educaţie muzicală, matematică, fizică, fizică-ştiinţe, educaţie vizuală, kinetoterapie, profesor-educator etc.; Centrul nr. 2, Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” Alexandria pentru educaţie tehnologică, informatică, zootehnie, protecţia mediului, mecanică, limba şi literatura română, limbile engleză, franceză, spaniolă, germană, latină etc; Centrul nr. 3, Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” Alexandria pentru cultură civică, economie aplicată, educaţie antreprenorială, farmacie, teologie ortodoxă, filosofie, logică, argumentare şi comunicare, geografie, istorie, medicină generală, pedagogie, asistenţă medicală, psihologie, religie adventistă, religie ortodoxă, sociologie.

Examenul va dura patru ore şi va fi evaluat cu note de la 1 la 10, calificativul obţinut reprezentând 75% din media de repartizare, diferenţa de 25% fiind reprezentată de nota obţinută la inspecţia la clasă. Pentru a putea obţine unul din posturile titularizabile, dascălii trebuie să obţină minim nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică, respectiv inspecţia la clasă, iar pentru suplinire nota minimă este 5.

Rezultatele vor fi afişate pe data de 5 august, iar între 5 şi 6 august candidaţii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii la inspectoratul şcolar. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza pe 7 august, urmând ca pe data 8 august să se afişeze rezultatele finale. Prima etapă de repartizare, pe posturile titularizabile se va desfăşura pe 9 august, urmând ca pe 14 august să aibă loc repartizarea pentru suplinire. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.