Eveniment

Concert Cristian Pomohaci, la Alexandria

Monica DUMITRESCU

Iubitorii de folclor din Alexandria vor avea posibilitatea să participe miercuri, 28 septembrie, la concertul pe care interpretul Cristian Pomohaci îl va susţine la Alexandria.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul celei de-a 47-a ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Populară “Pe deal la Teleormănel” organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale în parteneriat cu Primăria Alexandria. Cristian Pomohaci va urca pe scena din Alexandria după concursul pentru desemnarea câştigătorilor premiilor puse la bătaie de organizatori, concurs care se va desfăşura începând cu ora 19.00, pe Platoul din faţa Casei de Cultură.

În competiţie vor intra doar candidaţii selectaţi de juriu în cadrul unei preselecţii care s-a desfăşurat marţi, 27 septembrie. Câştigătorii vor obţine plachete şi premii în bani. Vor fi acordate Trofeul “Pe deal la Teleormănel”, premiile I, II şi III, Premiul de popularitate, Premiul “Alexandru Dachin” şi Premiul Radio România pentru autenticitatea repertoriului. Câştigătorul marelui trofeu va intra în posesia unui premiu în valoare de 4.000 de lei.

Premiile vor fi înmânate în cadrul Galei Laureaţilor programată pentru joi, 29 septembrie 2016, pe aceeaşi scenă, orele 19.00. Gala Laureaţilor va fi urmată de recitalurile artistelor Olguţa Berbec şi Sofia Vicoveanca şi al Ansamblului Burnasul.

Potrivit organizatorilor, acompaniamentul concurenţilor va fi susţinut de Orchestra Ansamblului “Burnasul” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, condusă de maestrul Adrian Grigoraş – dirijorul Orchestrei Radio România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.