Politic

Concedieri, tăieri de salarii şi agenţi economici propuşi pentru demolare, la Videle

Primar Nicolae Badanoiu (2)Primarul Nicolae Bădănoiu, hotărât să nu închidă ochii la nici o abatere

 

Din 2012, oraşul Videle nu numai că are o nouă conducere, dar odată cu schimarea, se pare, s-a deschis drumul şi către noi investitori, mulţi agenţi economici arătându-se dornici de a investi în această zonă a judeţului.

Totuşi, schimbarea regimului nu aduce doar lucruri frumoase, după cum spunea noul edil al oraşului, Nicolae Bădănoiu, ci şi schimbări majore, iar cei care până acum erau învăţaţi să se dezică de drepturile cetăţeneşti sau evitau cu bună ştiinţă să se achite de datoriile către bugetul local, au fost ori somaţi să-şi plătească datoriile, ori demolaţi, în cazul agenţilor economici, iar unii funcţionari publici au plecat acasă din cauza lipsei de competenţă sau pentru că nu-şi respectau atribuţiile.

 

Concedieri pentru nereguli sau incompetenţă

Astfel, din structura primăriei au fost trimişi acasă, după ce s-a consatat că tărăgănau lucrurile şi nu se achitau de sarcinile care le reveneau 17 oameni. În locul acestora vor fi angajate persoane responsabile, capabile să lucreze în slujba cetăţeanului, dar mai ales competente pentru funcţiile pe care le vor ocupa. Tot la capitolul concedieri, din Spitalul Orăşenesc Videle, primarul a dispus concedierea a 10 persoane care, după cum a declarat Nicolae Bădănoiu, în urma raportului de control făcut la unitatea sanitară din oraş, s-a constatat că au făcut diverse nereguli. Altele au fost concediate deoarece nu mai corespundeau noii organigrame, din lipsă de competenţă s-au şi-au dat demisia în urma neregulilor depistate.

 

Salarii diminuate la spital

“Duşmani” şi-a făcut şi printre medicii din Spital, asta pentru că, la preluarea de la Petrom, medicii din Videle au rămas cu salarii de circa 9.000 de lei, iar noul primar a redus aceste salarii la jumătate, maxim 4.500 lei. “Am redus salariile la maxim 4.500 lei, cum sunt la stat, pentru că ei rămăseseră cu salariile de la Petrom şi nu a plecat nici unul, după tăieri”, a declarat Nicolae Bădănoiu.

Totodată, în urma unui audit intern, 80 de persoane din aparatul Primăriei sunt nevoite să dea notă explicativă pentru diverse nereguli descoperite, de natură administrativă. Adică, ori împotriva acestor persoane au fost depuse reclamaţii, ori nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu sau n-au dat curs solicitărilor cetăţenilor în timp util sau pentru lucrări începute şi neterminate, dosite prin sertarele birourilor.

 

Agenţi economici propuşi pentru demolare

Altă categorie vizată de noul primar este cea a agenţilor economici rău platnici sau fără autorizaţii de construcţie. Momentan, sunt în curs patru somaţii de demolare pentru lipsa autorizaţiilor de construcţie, cei 4 agenţi economici având la dispoziţie 15 zile pentru a intra în legalitate, iar alţi opt sunt luaţi în vizor. Primarul ne-a declarat că au mai fost somaţi şi alţi agenţi economici, dar care în timp de 15 zile şi-au dobândit legalitatea. (C.P.)

8 Comments

 1. Eu cred ca este baiat de treaba,insa cred ca trebuie sa fie mai atent cu acordurile pe care le da.Daca cineva din acest oras este de acord cu barurile,salile de jocuri de noroc,agentiile de pariuri sportive ,magazinele care vind bauturi alcoolice si tigari toate calare pe liceu,TOATE ILEGALE ,nu au macar limita de min 50 m ,dar de public bet si casa pariurilor in curtea liceului.E o nebunie ,cred ca din dorinta de a face bine la 5-6 patroni nenorocim o groaza de elevi.Numai in Republica Moldova am mai vazut asa ceva,in rest cu siguranta nu mai exista.

 2. Judetul Teleorman odata o forta economica a ajuns astazi unul dintre cele mai sarace judete din cauza oamenilor care ne condud!

 3. Esti baiat destept si ai perfecta dreptate trebuie sa ne iubim primarul ca este tanar si destept si este cu dreptatea inainte si face ce este bine pentru oameni si pentru binele tinerilor s-a dus vremea hotilor care a mancat orasul ,spitalul ,si tot ce mai avea acesta stie sa-l vorbeasca de rau cand vrea dreptate pe militaru il vorbesc de bine cand a mancat tot ce se putea manca pe dl Badanoiu il vorbim de rau ca se pune contra mafiei ,si vrea binele orasului,cinste lui si o sa vedeti si realizari ca este baiat gospodar,si tine mai mult cu populatia orasului decat cu casa lui.

 4. nu e bine

  pai la cat au frecat menta doispe ani cu militaru merita si program prelungit dragii de ei, iar in privinta partidului se pare ca nu prea raspunde pustiu la comenzi cum ziceti voi, daca n-ar fi asa l-am avea pe gogu sef la piata si multi alti paraziti in funtii cum vrea blonda navetista (navetista la Bruxelles)

 5. adevarat sau nu este mai comunist decat partidul din care face parte (nu cred ca stie proverbul – e prea mic)fiind in stare sa matraseasca neamurile si pe cei care nu l-ar fi votat, ca sa nu mai zic ca in primarie, este ca fostul Ilie Badea care era secretar de partid, dupas cat se vorbeste prin oras angajatii nu ar mai avea nici pauza de masa…rusinica, copilas de partid …dar saracul nu are nici o vina ca se zice ca nu el conduce pe acolo prin primarie.

  • Conteaza ca ne iubim primarul !

   Ba conduce el si conduce prea bine in comparatie cu vechiul partid !
   Rusinica tie si copilasul esti tu pentru ca te ascunzi in spatele unor vorbe fara rost ! Din cate stiu nu este nici o problema cu pauza de masa, si poate asta e scornita doar de cei ce erau invatati sa considere intreaga zi o pauza de masa si sa creasca pe spatele altora !

 6. nu conteaza

  pai nenea asta cica face treaba la Videle..dar a sesizat DNA cand si-angajat mamica (fosta lucratoare la spatii verzi)la biblioteca , si surioara la GST VIDELE?ha ha haaaaaa:))))..ce amai mare umilinta pt Videle acest “baietel ascultator de partid”:)))

  • Conteaza ca ne iubim primarul !

   Nu te intereseaza unde are “mamica” si sora, pentru ca nu se stie in ce coditii a trait mamica. Primarul nostru de cand a venit la putere a facut schimbari majore si numai in bine, de rau il vorbesc doar invidiosii ca tine care mai mult ca sigur esti unul dintre lingaii partidului decedat !
   Si tineti minte ca il iubim si il respectam si orasul va inflori considerabil pe viitor numai datorita acestui “baietel” cum il numesti tu !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.