Eveniment

 Comunicat de presă privind finalizarea proiectului “Diversificarea activitatii societatii AMTEH INTERNATIONAL SRL prin modernizarea dotarilor necesare fabricarii de echipamente de ventilatie si frigorifice”

COMUNICAT  DE PRESĂ

Alexandria, 22.12.2023

 Comunicat de presă privind finalizarea proiectului “Diversificarea activitatii societatii AMTEH INTERNATIONAL SRL prin modernizarea dotarilor necesare fabricarii de echipamente de ventilatie si frigorifice”

Titlul proiectului: Diversificarea activitatii societatii AMTEH INTERNATIONAL SRL prin modernizarea dotarilor necesare fabricarii de echipamente de ventilatie si frigorifice

Numele beneficiarului: AMTEH INTERNATIONAL SRL

Numele programului: Programul Operațional Regional 2014-2020

Denumirea Autorității de Management: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Denumirea Organismului Intermediar: Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia

Valoarea totală a proiectului: 4,746,714.84 lei

Finanțarea nerambursabilă: 2,454,242.40 lei, din care 2,086,106.04 lei FEDR

Data începerii: 05.02.2019

Data finalizării: 31.12.2023

Codul MySMIS: 115999

Obiectivul(ele) proiectului:

Obiectivul general urmarit de proiect este modernizarea, eficientizarea activitatii si consolidarea pozitiei firmei pe piata, pentru a putea face fata cu succes presiunilor competitiei regionale si nationale din domeniul sau de activitate prin dotarea cu echipamente performante, astfel diversificand gama de produse oferite si contribuind la cresterea competitivitatii economice a zonei si a regiunii de dezvoltare.

Obiectivele specifice:

  1. Modernizarea, dezvoltarea si eficientizarea produselor nou oferite in cadrul societatii AMTEH INTERNATIONAL SRL prin achizitionarea de echipamente de ultima generatie, in vederea diversificarii obiectului de activitate si cresterii pe piata productiei de echipamente de ventilatie si frigorifice, in urmatorii 2 ani;
  2. Consolidarea pozitiei pe piata prin atragerea de noi clienti prin activitatile de internationalizae si fidelizarea celor vechi prin extinderea activitatii catre o noua piata de produse, ceea ce presupune cresterea cifrei de afaceri cu 26% dupa implementarea investitiei, in minim 2 ani, influentand mediul de afaceri local si national de pe piata instalatiilor industriale speciale si bugetul local al orasului Alexandria
  3. Dezvoltarea si mentinerea in regiunea Sud-Muntenia a capitalului uman inalt specializat, reducand migratia tinerilor si a specialistilor catre alte zone prin angajarea a 3 persoane, din care un angajat din categoria persoanelor defavorizate, crescand totodata productivitatea muncii in cadrul firmei

Rezultatele proiectului

  1. Achizitia de echipamente de ultima generatie in vederea modernizarii, dezvoltarii si eficientizarii, diversificarii obiectului de activitate si cresterii pe piata productiei de echipamente de ventilatie si frigorifice
  2. Atragerea si fidelizarea de noi clienti prin promovarea serviciilor in cadrul targului international, unde au fost promovate noile servicii si produse si beneficiile acestora pe plan mondial, precum si standardizarea acestor produse conform normelor europene
  3. Crearea a 3 noi locuri de munca, ceea ce a ajutat la scaderea somajului si la diminuarea persoanelor incadrate in categorii defavorizate pe plan local

Impactul proiectului asupra zonei

Activitatea companiei a fost imbunatatita si diversificata prin achizitia echipamentelor de noua generatie, cu care produce tubulatura si tevi pentru instalatiile de climatizare, fiind de mare ajutor in proiectele pe care le are societatea in calitate de integrator.

Echipamentele au fost necesare imbunatatirii activitatilor si dezvoltarii economice a companiei au facut obiectul unei riguroase analize interne in cadrul companiei.

Am dezvoltat acest domeniu de activitate in urma cererilor clientilor nostri si avand in vedere detinerea resurselor umane si a cunostintelor in domeniu si luand in calcul potentialul pietei de servicii de instalatii HVAC, am intrat pe o piata pe care o cunoastem si pe care ne putem dezvolta.

Crearea celor trei locuri de munca permanente s-a realizat prin valorificarea potentialul local de resurse umane, in special din categoria persoanelor defavorizate.

Prin imbunatatirea calitatii serviciilor livrate si a volumului acestora, am reusit sa stabilim parteneriate pe termen lung, ne-am consolidat pozitia pe piata, toate acestea pentru a garanta intretinerea si valorificarea investitiilor realizate si a rezultatelor obtinute. Mentionam ca avem deja primite scrisori de interes de la diferiti clienti si integratori de pe aceasta piata, care comanda aceste produse finite de la noi, inca de la punerea in functiune a echipamentelor.

Sustenabilitatea proiectului este garantata si de natura investitiei: aceasta investitie a fost realizata intr-un domeniu care este in continua dezvoltare in Romania si peste tot in lume.

Pe plan social, s-au creat trei posturi de munca in perioada de implementare, mentinerea acestor angajati in perioada de sustenabilitate si crearea altor locuri de munca in functie de necesarul stabilit de managementul societatii, in vederea reducerii serviciilor externalizate.

Pe plan economic, serviciile au vizibilitate pe piata, astfel beneficiind de acestea toate societatile care vor dori sa activeze pe piata constructiilor.

Prezentul proiect a contribuit la respectarea principiului privind dezvoltarea durabila, prin urmatoarele obiective derivate, pe care societatea le-a promovat in relatiile cu beneficiarii ca parte integranta a culturii sale organizationale: reciclarea tuturor materialelor din hartie, plastic, cauciuc; debarasarea de mijloacele, echipamentele si utilajele utilizate pentru implementarea proiectului sau care fac parte din activele organizatiei, in cadru reglementat, prin returnarea lor catre producator dupa terminarea duratei de viata; achizitia de echipamente de la furnizori care isi iau angajamentul prin contract ca asigura colectarea acestora dupa finalizarea perioadei de functionare.

Proiectul “Diversificarea activitatii societatii AMTEH INTERNATIONAL SRL prin modernizarea dotarilor necesare fabricarii de echipamente de ventilatie si frigorifice”, cod MySMIS 115999, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020  și  implementat de către AMTEH INTERNATIONAL SRL având o valoare totală de 4,746,714.84 lei, din care 2,454,242.40 lei reprezentând finanțare nerambursabilă (din care 2,086,106.04 lei FEDR). Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Sud-Muntenia, organism intermediar al programului ce a monitorizat implementarea și acestui proiect în Regiunea Sud Muntenia. Proiectul a fost derulat în perioada 05.02.2019-31.12.2023.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.