Politic

Comunicat de presă / Premierul Cîțu gestionează „greaua moștenire” a ministrului de finanțe Cîțu. Austeritate, îți știi numele!

Înghețarea veniturilor este anunțul austerității, a crizei economice pregătite în laboratoarele PNL-iste pentru anul următor și a dezastrului social ce va urma. Nici nu s-au stins bine ecourile discursului ținut de premierul perdanților impuși de Iohannis la conducerea țării, în care promitea de la tribuna parlamentului ”bunăstarea tuturor românilor”, că astăzi aflăm ce planuri are cu adevărat Cîțu pentru noi. Guvernul intenționează să înghețe mai multe venituri, printre care indemnizația de hrană, sporurile, voucherele de vacanță și salariile profesorilor. Nici vorbă de zero taxe pe salariul minim, așa cum propunea USR-PLUS în campanie. De obicei, noua putere se plânge de greaua moștenire a celor dinainte, dar în acest caz profund pervers, Cîțu anunță austeritatea pregătită tot de Cîțu.

Creșterea salariului minim brut va fi de maximum 70 de lei lunar. Românii cei mai nevoiași vor primi undeva la 40 de lei pe lună în plus, cam 2 lei în plus pe zi. Unde este a treia creștere economică a Europei? În restituirile ANRP sau în plățile anticipate? Noul premier anunță înghețarea salariilor, dar nu și a prețurilor! Consumatorii vulnerabili, nedefiniți de guvern, așa cum trebuia până la finele anului, vor plăti mai mult pentru energie. Pensiile pe contributivitate vor crește abia din septembrie cu doar 8%. Alocațiile nu vor crește cu 40% în anul 2021, așa cum prevedea ordonanța de eșalonare, ci doar cu 20%.

Teleormănenii, ca de altfel toți românii, vor resimți profund noile măsuri ale guvernului Cîțu, crescând discrepanțele sociale. Este o bătaie de joc și o umilință a tuturor categoriilor de români: copii, angajați sau bunici pensionari.

28 decembrie 2020

Mădălin BORȘ – Vicepreședinte PSD Teleorman

2 Comments

 1. Eu m-am saturat de “bărbații adevărați” care sunt atât de fragili si de sensibili încât ii irita o carpita pe fata.
  Abia pot respira, se face condens, se uda carpita. Miau-miau. Ăștia, daca ii sufla nițel vantul, plâng si fug. S-a umplut tara de miorlaiti fără testosteron.

 2. Ppfff… trompetele scursurii PE-SE-DE au descoperit apa caldă.
  Ceea ce se prezintă „acilea” ca fiind nu’sh ce „descoperire”.
  Fâs! Praf în ochi!
  Dacă ai o treaba de rezolvat la oricare dintre instituțiile statului, funcționarii își bat joc de tine, te umilesc și te tratează cu o aroganță.
  Îți vine să crezi că îi deranjezi de la siesta lor de 8 ore / zi.
  Bătaie de joc!
  Politicieni aleși cu 17% , faceți REFORME!
  Curățați sistemul bugetar de viermi și paraziți!
  Luați exemplul mediului privat și eficientizati activitatea, iar cei care lucrează la stat sa își merite banii și sa înțeleagă ca sunt puși acolo sa ne ofere noua, serviciile de care avem nevoie, sa ne trateze cu respect și profesionalism!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.