Eveniment

Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru Romania moderna si reformata“

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru Romania moderna si reformata“

UAT COMUNA CIOLĂNEȘTI a semnat contractul de finanțare nr. 298DOT/2023 pentru proiectul „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN COMUNA CIOLĂNEȘTI, JUDEȚUL TELEORMAN” (cod F-PNRR-Dotări-2023-0436 depus în cadrul PNRR/2022/C15.

Proiectul este finanțat  prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI. Politici pentru noua generație /Componenta C15: Educație/Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior/Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și /Investiția 14. Echiparea  atelierelor de practică din unitățile de  învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației/Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar/Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 818.903,40 lei, din care, valoarea  nerambursabilă finanțată din PNRR este de 818.903,40 lei.

Obiectivele proiectului:

  • Transformarea digitală pentru facilitarea învățării online prin investiții în infrastructura digitală pentru predare și prin instrumente digitale de predare;
  • Sporirea calității și siguranței mediilor de învățare prin echiparea sălilor de clasă cu mobilier, materiale didactice și echipamente didactice;
  • Dezvoltarea/modernizarea infrastructurii și a resurselor tehnologice necesare pentru unitatea de învățământ preuniversitar aflată în zonă defavorizată (zonă rurală).

Investiția va consta în dotarea cu echipamente pentru laboratorul de informatică din unitatea de învățământ de nivel primar și gimnazial, echipamente TIC pentru organizarea în mediul virtual pentru unitatea de învățământ preuniversitar, necesare în 13 săli de clasă, dotarea cu mobilier în sălile de clasă din unitatea de învățământ preuniversitar (13 săli de clasă/grupă, din care 9 primar și 4 preșcolar și un laborator de informatică), dotarea cu mobilier și material didactice specific, inclusiv echipamente digitale necesare pentru sala de sport.

            În urma realizării acestor investiții, va rezulta dezvoltarea educației și se va crea un mediu prielnic desfășurării activităților didactice. Investițiile vor contribui în mod natural la creșterea calității educaționale, cu impact atât asupra elevilor, cât și asupra cadrelor didatice.

Perioada de implementare  a proiectului  se realizează în intervalul 03.08.2023-31.12.2024.

 Persoană de contact:

Primar –LACEANU IONEL

primaria_ciolanesti@yahoo.com

Tel.: 0247336401 Fax: 0247336401

Apel de proiecte gestionat de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), in numele si pentru Ministerul Educatiei, finantat prin fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.