Politic

Comunicat de presă / PNL a pregătit un pachet de legi pentru siguranța cetățeanului

În cadrul conferinței de presă susținută joi, 26 septembrie, de către președintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, acesta a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește starea de nesiguranță a cetățeanului român, într-un stat de drept, dar cu un guvern ineficient și fără miniștri în ministere cheie.

Senatorul Pîrvulescu a făcut cunoscut faptul că PNL are pregătit un pachet de legi pentru siguranța cetățeanului, dar proiectele s-au lovit de refuzul PSD-ului căruia nu-i pasă decât de să-și scape propria piele, nicidecum siguranța cetățeanului.

Una dintre aceste inițiative depuse de PNL vizează abrogarea Recursului compensatoriu care a fost adoptat de PSD și a dus la eliberarea anticipată a infractorilor violenți. Proiectul respectiv de lege, depus de PNL  încă din luna ianuarie 2019, avea să fie blocat de PSD, în Camera Deputaților.

A doua inițiativă liberală din acest pachet de legi la care a făcut referire senatorul Pîrvulescu și pe care l-a susținut în Parlament, privește implementarea Sistemului Alertă Copil Dispărut, un proiect de lege depus de PNL în luna august 2019, dar care s-a lovit de refuzul PSD de a fi adoptat în regim de urgență.

Totodată, s-a făcut referire, în cadrul conferinței de presă, la o altă inițiativă legislativă a PNL privind înăsprirea pedepselor, cu închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor cu violență deosebită săvârșite, în special, asupra femeilor și a copiilor. Și acest proiect de lege depus de PNL în luna august 2019 a fost blocat de PSD la Senat.

În finalul conferinței de presă, senatorul Pîrvulescu a făcut referire și la un alt proiect de lege depus de PNL încă din  anul 2015, prin care se dorea implementarea sistemului de supraveghere cu brățară electronică pentru condamnații eliberați condiționat ce au săvârșit fapte cu violență. Și acest proiect de lege a fost blocat de PSD în Camera Deputaților.

Departamentul de comunicare – PNL Teleorman

One Comment

  1. liviu dela Raioasa

    CU INDIVIZI PROSTI, CORUPTI , LIBIDINOSI DE CARE E BINE SA STAI DEPARTE ASA CUM ESTE ILIESCU (par negru VOPSIT) ot Rosiori ACEST pnl va avea succesuri multe .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.