Politic

Comunicat de presă / PARIUL CU POPORUL ROMÂN

Teleormănenilor le va trebui mult noroc în 2019, pentru ca marile speranţe să nu devină iluzii deşarte, spulberate de pierderea pariului guvernului PSD cu România.

Aşadar pentru ca argumentele fiscale pe care se bazează pariul PSD cu poporul român să iasă bine, aşa cum ne dorim cu toţii ar trebui ca în restul anului 2019 totul să meargă mult mai bine decât până acum, ceea ce ne scoate din realitate şi ne duce în science – fiction.

Bugetul pe 2019 este după afirmaţiile din parlament ale lui Varujan Vosganian “ ..un pariu cu poporul romăn şi cu noi înşine  “, dar să nu uităm că în orice pariu există un fraier şi un şmecher.

Poate vă întrebaţi de ce este greu ca lucrurile să se termine cu bine ?

Răspunsul este simplu, pentru că bugetul este o casă maiestuoasă construită pe bîrne de lemn fragile. În primul rând cheia de boltă a întregii construcţii este creşterea economică, stabilită la 5,5%, nivel la care veniturile şi cheltuielile se pot încadra în cele prognozate şi doar dacă este susţinută de rata inflaţiei estimată la 2,8% şi un curs valutar de maxim 4,67 lei-euro(super optimist).

Aşadar socotelile Guvernului cu teleormănenii sunt fanteziste doar dacă ne raportăm la faptul că ritmul de creştere economică a României a scăzut în 2018 la 4,1%,  iar Banca Mondială, F.M.I. si Comisia Europeană sunt unanime în părerea că România nu va avea o creştere mai mare de 3,5 % , faţă de 5,5% estimat în buget pe 2019.

Asta deoarece motorul creşterii economice la noi nu a fost o majorare a producţiei interne şi a productivitaţii muncii ci exclusiv, marota PSD – creştere economică prin umflarea de la buget a salariilor şi pensiilor fără nicio legatură cu nivelul productivitaţii. Mai mult, inflaţia este acum de 3,3% (deci ar trebui să scadă ceea ce este puţin probabil) iar cursul valutar e de 4,76 lei euro şi este afectat de dezechilibrul tot mai pronunţat al contului curent care a crescut de la 6 miliarde în 2017 la 9,5 miliarde euro în 2018.

Suntem ca o familie care consumă mult si produce venituri  puţine, o ţară care trăieşte din împrumuturi externe doar pentru că PSD-ALDE ne-a vândut iluzii, mirajul unei vieţi mai bune pe datorie.  Asta este crunta realitate a unui partid şmecher care îţi cere votul dar îţi distruge viitorul tău şi al copiilor tăi.

Arată-le prin vot că nu eşti fraier !!

Economist Eugen Pirvulescu – senator  de Teleorman

10 Comments

 1. AZI IL SALTA PE DRAGNEA CA PE BIBAN LA PUSCARIEEEE

 2. Bravo PNL, felicitari domnule Pirvulescu. Intr-o mare de fum exista si o raza de adevar , ceea ce scrie acest Pirvulescu.

 3. Conducerea PNL la nivel județean și pe țară e formată numai din vânzători de țară care se cred sultani. Nu vă meritați primarii pe care îi aveți, care sunt mult mai oameni decât voi. Cum e cu alimentările și canalizările alea cu apă domnule? Oamenii ăștia care au fost și încă mai sunt la guvernare au creat un program de investiții solid, au dat liber la construit pentru comunitate, cu mici și mari laolaltă, ce nu s-au mai făcut până acum, pe când voi vreți să vă înscăunați mai repede că să schimbați programul de investiții cu subvenții pentru corporații, cei care vă vor ca să le serviți mai bine interesele.

 4. Așa este un absolvent de liceu agricol a reușit sa fraudeze statul român cu aproape 49miliarde lei vechi numai dintr-o lucrare (Olteni) . Organele abilitate sunt pe urmele lui , ale senatorului care strigă hoți , iar el este șeful hoților , sa vedem cum va justifica ce a făcut la noi la olteni cu apa și canalizarea din fonduri europene unde a tras cîteva țevi și nu a terminat lucrarea dar a băgat în buzunar 49 miliarde lei vechi. Aaaaa dar sa nu uitam și de cadoul făcut fostului primar ,( care la acea vreme trecuse la PD ) Marcusanu din partea senatorului pt a beneficia de lucrare : Un Audi A 7 în valoare de peste 50.000 euro . Deci se poate dle senator 😂😂😂

  • LA PUSCARIE CU AMADOI.TARIASCA KOVESI…. SI LUNI la puscarie CU KISTOCARUL DE DRAGNEA care fuma in fata la hotel Turiss.L-am vazut in anii 90..

 5. Un jegos care isi cumpara vin pe banii primariei te astepti la orice ,sa dea si foc la urne si sa arunce vina pe SATATUL PARALEL . LA MUNCA NENOROCITILOR S-A TERMINAT CU FURATUL

 6. Dragusin e o marioneta fara valoare ,nu credeam ca in 2019 mai exista asemenea slugi ceausiste sa execute fara sa comenteze. Votam RARES

 7. DRAGUSIN ESTI UN SOBOLAN ,CARE NU.L LASA PE RARES BOGDAN LA ALEXAANDRIA .HUOOOOOOO SLUGOIUL LUI DRAGNEA

 8. Chiar nu ma asteptam de la un fost absolvent de liceu agricol. E prea bine argumentat.

 9. Un artticol cu adevarat realist , bazat pe date economice.
  Felicitari domnule Pirvulescu. Asta e o demonstratie ca PNL nu spune doar vorbe goale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.