Eveniment

COMUNICAT DE PRESĂ LANSARE Proiect “Centrul integrat de servicii socio-medicale EXMED”

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Axa prioritară: “Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”

Titlul proiectului: Centrul integrat de servicii socio-medicale EXMED

Contract POCU/717/5/1 – cod SMIS 154727

  

COMUNICAT DE PRESĂ LANSARE Proiect

“Centrul integrat de servicii socio-medicale EXMED”

EXPLORAMED SRL, cu o experiență de peste 10 ani în prestarea serviciilor medicale şi de imagistică medicală, desfășurându-și activitatea prin cele 4 clinici proprii EXMED, susține comunitatea din Turnu Magurele prin înființarea unui centru de servicii socio-medicale în cadrul proiectului finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară: “Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”, cu titlul „Centrul integrat de servicii socio-medicaleEXMED”, prin care urmărește crearea premiselor reducerii numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile.

Proiectul „Centrul integrat de servicii socio-medicale EXMED” are ca și obiectiv principal îmbunătățirea stării de sănătate a membrilor comunității prin creșterea accesului la serviciile medicale curative și preventive și dezvoltarea serviciilor sociale integrate și individualizate, prin furnizarea de servicii comunitare integrate adaptate nevoilor medicale, sociale și educaționale ale categoriilor defavorizate din teritoriul SDL Turnu 21.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în:

  • Operaționalizare Centru medical comunitar integrat pentru persoanele defavorizate, ce va fi atins prin: informare, recrutare, înregistrare și gestionare persoane tinere și adulte în risc de sărăcie și excluziune socială implicate în serviciile integrate socio-medicale și gestionate pe parcursul proiectului;
  • Operaționalizarea unui Centru integrat socio­medical pentru copii, tineri și adulți cu dizabilități, ce va fi atins prin: sprijinirea furnizării de servicii integrate socio-medicale pentru copii, tineri și adulți cu dizabilități, sau persoane cu mobilitate redusă prin oferirea sprijinului specific de recuperare prin diverse terapii.

Proiectul „Centrul integrat de servicii socio-medicale EXMED” se adresează categoriilor defavorizate din teritoriul SDL Turnu 21 și și-a propus ca 1200 de persoane să constituie grupul țintă al proiectului, îndeplinind cumulativ următoarele condiții:

  • au domiciliul/ locuiesc (sunt rezidente) în teritoriul acoperit de SDL Turnu 21. Persoanele din comunitățile marginalizate aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială care nu au acte de identitate, dar locuiesc în acest teritoriu vor reprezenta grup țintă eligibil dacă se constată că locuiesc în comunitatea marginalizată aflată în risc de sărăcie sau excluziune socială (declarație pe propria răspundere).
  • sunt în risc de sărăcie sau excluziune socială, se confruntă cu o depravare materială severă sau trăiesc în gospodării cu o intensitate extrem de redusă a muncii.

Proiectul „Centrul integrat de servicii socio-medicale EXMED” a fost lansat în luna mai 2022 și are perioada de implementare de 19 luni. Înscrierea în proiect se poate realiza pe toată perioada de implementare.

Pentru înregistrare și alte detalii legate de proiect, vă invităm să accesați pagina web dedicată proiectului www.exmed.ro/socio-medical sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/Centrul-integrat-de-servicii-socio-medicale-EXMED-100153182721848

Manager de proiect

Gabriel CRINGENEANU

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.