Economie

Comunicat de presă – Investiții de un miliard și jumătate de lei pentru dezvoltarea județului Teleorman

Guvernul PSD a alocat fonduri pentru dezvoltarea și modernizarea orașelor și comunelor din județul Teleorman în valoare de 1.498 milioane lei. Prin implementarea proiectelor derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în Teleorman s-au realizat și sunt în execuție lucrări de alimentări cu apă și canalizare, drumuri județene, drumuri comunale și străzi, școli, grădinițe și creșe, unități sanitare si alte proiecte de dezvoltare.

Proiecte finanțate prin PNDL în județul Teleorman

  • Înființarea de rețele de alimentare cu apa, extinderea sau modernizarea celor existente, precum si sisteme de canalizare cu stații de epurare

74 de proiecte de investiții cu o valoare de 455 milioane lei.

  • Reabilitarea și modernizarea străzilor, drumurilor comunale și sătești

83 de proiecte cu o valoare de peste 400 milioane lei.

  • Modernizarea și reabilitarea a 231 km de drumuri județene

20 de proiecte cu o valoare de 380 milioane lei.

  • Reabilitări și modernizări de școli din mediul urban și rural

36 de proiecte cu o valoare de circa de 79 milioane lei.

  • Construcția, modernizarea sau reabilitarea creșelor și grădinițelor

34 de proiecte cu o valoare totală de 29 milioane lei.

  • Edificarea, reabilitarea sau modernizarea de poduri și podețe, iluminat public, dispensare sau clădiri publice.

26 de proiecte cu o valoare de 57 milioane lei.

PNDL este un proiect creat de Liviu Dragnea, în perioada în care a deținut funcția de Vicepremier, Ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și susținut de Partidul Social Democrat, iar în scurt timp a devenit cel mai amplu proiect de dezvoltare locală de la Revoluție încoace. Cel mai mare beneficiu este acela că pot aplica și primi finanțare unitățile administrativ-teritoriale în ansamblul lor, începând de la municipii și orașe, până la cea mai mică comună din România. E pentru prima dată când localitățile mici au șanse egale cu cele mari.

Coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, PNDL este un program de finanțare care are ca scop dezvoltarea locală și creșterea calității vieții pentru toți locuitorii României.

PSD Teleorman

 

One Comment

  1. ganescu daniel

    Cand se va realiza sistemul de alimentare cu apa potabila si canalizare din prelungirea orasului VIDELE, respectiv cartierul Tamasesti ? Sunt promisiuni de peste 2-3 ani si daca tot nu realizati acest lucru care inseamna civilizatie, atunci numiti localitatea „satuc”si dati-va cu toti demisia ca nu sunteti in stare de nimic…”Valoarea” unui edil/echipe manageriale se vede doar prin realizarile puse la dispozitia cetatenilor! In rest doar vorbarie…de doi bani !Ca sa numai vorbit ca taxele platite sunt „de oras”, iar utilitatile sint satesti !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.