Politic

Comunicat de presă – Deputatul liberal Maria Stoian a votat fără reținere pentru eliminarea pensiilor speciale

Proiectul de lege adoptat în această săptămână în Parlament anulează, de facto, dreptul foştilor parlamentari de a beneficia de pensie specială. Actualii beneficiari ai pensiilor speciale nu vor mai încasa plata acestei pensii, imediat ce legea va intra în vigoare.

Referitor la votul acordat în plen pentru eliminarea pensiilor speciale, deputatul liberal, Maria Stoian, a declarat: “Nu am avut nicio reținere pentru a elimina o astfel de nedreptate. Consider că parlamentarii nu au nevoie de un asemenea privilegiu suportat de cetățeni. Rolul lor este să dea legi pentru binele cetățenilor, nu pentru ei. Nu au fost trimiși în Parlament ca să-și voteze pensii speciale, ci ca să reprezinte interesele românilor. Drept urmare, am votat precum colegii mei liberali din Teleorman, și-anume pentru eliminarea acestor pensii speciale acordate parlamentarilor. Vreau să cred că noi, parlamentarii, nu suntemși nu trebuie să fim mai presus de lege! Nu vreau și nici nu doresc să folosesc poziția de parlamentar pentru a beneficia de drepturi pe care alți cetățeni nu le au”.

În anul 2015, pensiile speciale au fost introdusede o majoritate parlamentară formată din PSD, UNPR și ALDE. A trebuit să treacă 6 ani pentru a putea fi eliminată o atare inechitate socială.

Biroul de Presă al PNL Teleorman

2 Comments

 1. IAR ceilati parlamentari PNL , AU VOTAT ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE ALE PARLAMENTARILOR , ‘” CU RETINERI ‘” ? Hai ca esti penibila ! Daca vrei sa fie ceva de capul tau , voteaza abrogarea tuturor pensiilor criminale speciale ! Dar formuleaza tu un proiect de lege in acest sens , daca esti competenta ! Si atunci vei fi respectata !

 2. Fake!
  Stimata Duamna, să știi că mă supăr!
  Eu te-am trimis să-i aperi pe cei săraci cu duhul și fără privilegii de bugetari, iar tu ai ales să mă bântui pe mine?!
  Să-ți fie rușine!
  Nici măcar nu ai studii juridice! Eu, da!
  Domnule Ludovic Orban, vă rog respectuos să-i tăiați acestei analfabete funcționale, următoarele privilegii:
  1. diurna de 2%, din indemnizaţia lunară brută.;
  2. decontarea transportului;
  3. bani pentru chirie- cel puțin 9.000 de lei lunar pentru a locui în Capitală.
  PS. Angajații de la privat primesc tichete de masa, plătesc chirie etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.