Social

COMUNICAT DE PRESĂ / Consultații gratuite pentru pacienții oncologici și aparținătorii acestora

Inițiativa a fost organizată de Clinica Exmed în colaborare cu navigatorul medical Victoria Asanache

Pacienții cu afecțiuni oncologice și aparținătorii acestora au beneficiat gratuit de consultații și îndrumare medicală sub atenta observație a navigatorului de pacienți Victoria Asanache, în cadrul unui proiect inițiat de clinica ExMed.

Consultațiile au fost organizate la sediul clinicii din Alexandria și au avut drept obiectiv informarea corectă a 12 persoane care trebuie să lupte împotriva cancerului.

Pentru a ușura misiunea celor care trebuie să parcurgă procedurile medicale și birocratice în lupta cu boala,  navigatorul Victoria Asanache le-a explicat pacienților, pe întelesul lor, în termeni uzuali, rezultatele analizelor, variantele de tratament, posibilele efecte negative ale fiecărei optiuni, etapele tratamentului, periodicitatea curelor.

„Proiectul se derulează pe o perioadă nedeterminată, iar consultațiile vor avea loc de două ori într-o lună calendaristică.  Seria de consultații este adresată unui număr de aproximativ zece persoane.  Organizăm consultații în prima și în ultima zi de marți dintr-o lună.”, a declarat Irinel Bușcă, Directorul General al Clinicii Exmed.

Programul derulat de Exmed și Victoria Asanache se adresează celor care au fost diagnosticați cu cancer , dar în egală măsură și celor care vor să fie informați sau care au suspiciuni care au legătură cu domeniul oncologic.

Pentru a beneficia de îndrumare și consiliere, pacienții și aparținătorii acestora își pot programa următoarea consultație, care se va organiza pe 3 decembrie 2019, la numărul de telefon 0347911.

Programul derulat în parteneriat cu navigatorul de pacienți Victoria Asanache este o continuare a proiectului “Îţi oferim o şansă pentru că preţuim viaţa!” demarat de clinica ExMed ExMed în colaborare cu Asociaţia Amazonia Navigators  si Avon la Alexandria.

INFORMATII SUPLIMENTARE

DESPRE CONCEPTUL DE NAVIGATOR DE PACIENȚI

Conceptul de navigator de pacienti provine din SUA, unde a fost introdus in 1990, de catre profesorul Harold P. Freeman, chirurg de profesie, din dorinta de a ajuta pacientii din categoriile defavorizate ale societatii sa aiba acces la metode de diagnosticare si tratament potrivite.

Programul de navigatie consta in preluarea unor pacienti cu leziuni suspecte si ghidarea lor pe perioada intregului proces, de la diagnosticare, pana la finalizarea tratamentului oncologic.

Scopul unui astfel de program este de a creste rata de succes in investigarea, diagnosticarea corecta si gasirea tratamentului cel mai potrivit pentru fiecare pacient, prin eliminarea barierelor de tip financiar, de comunicare (cauzata de neintelegerea termenilor medicali, de diferente de cultura etc), piedici din sistemul medical (programari ratate, rezultate pierdute etc), de natura psihologica (teama, pierderea increderii in sine etc), sau de alt tip.

CE FACE UN NAVIGATOR DE PACIENȚI

Navigatorul este persoana de legatura intre medicul curant si pacient, impreuna formand o echipa al carei scop este vindecarea, sau, atunci cand nu este posibil, prelungirea vietii sau ameliorarea starii pacientului.

Navigatorul este cel care ii poate explica pacientului, pe intelesul lui, rezultate ale analizelor, variantele de tratament, posibilele efectele negative ale fiecarei optiuni, etapele tratamentului, periodicitatea curelor. Aceste detalii, impreuna cu sustinerea si incurajarea pe perioada tratamentului sunt de cele mai multe ori cheia succesului in obtinerea recuperarii totale si integrarea pacientului in viata de zi cu zi.

DESPRE VICTORIA ASANACHE

Victoria Asanache, absolventa a Institutului de Navigatie pentru pacienti „Prof. Harold P. Freeman” din SUA este singurul  navigator certificat practicant din România. Ea are o experienta de aproximativ 17 ani ca indrumator de pacienti oncologici si peste 4.000 de pacienti indrumati.

Victoria Asanache este absolventă a Institutului Politehnic În 2002, când era la Fundația Renașterea, în urma întâlnirii cu cei de la Peace Corps, a luat prima dată contact cu această meserie.

Victoria Asanache fost directorul executiv al fundatiei „Renasterea”. In prezent este presedinte al Asociatiației Amazonia Navigators.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.