Social

Comunicat de presă / Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” Alexandria continuă mobilitățile facilitate prin programele europene

În cadrul proiectului Erasmus+, cu numărul de referință 2021-1-RO01-KA121-SCH-000010955, în perioada 12- 20 iulie, 5 cadre didactice de la arii curriculare – Om și societate, Tehnologii, Matematică și Științe, Educație fizică și sport –vor participa la cursul “Make technology your friend! Using ICT to engage students in the modern classroom”, finanțat de Comisia Europeană, ce va avea loc la Malaga, Spania, curs furnizat de partenerul nostru, Asociația Edu2Grow.

Principalul obiectiv este diversificarea strategiilor didactice/a metodelor de predare, prin valorificarea instrumentelor digitale, astfel încât orele de curs să devină mai atractive pentru elevi, beneficiarii actului de învățământ. Tematica este de actualitate: dezvoltarea competențelor digitale și de comunicare în mediul online, oferind prilejul abordării unor strategii inovative de instruire, care au menirea de a schimba paradigma educațională tradițională cu una modernă și flexibilă.

În urma participării la acest curs, profesorii vor avea ocazia să-și îmbunătățească competențele TIC privind aplicarea tehnologiei în diferite medii educaționale pentru a crește motivația elevilor; să facă schimb de bune practice și să transfere cunoștințe și metode între diferite zone cultural și diferite vârste ale cursanților; să dezvolte instrumente (un joc digital, un portofoliu electronic, povești digitale) despre modalități de aplicare a tehnologiei în educație pentru diferite grupe de vârstă; să utilizeze instrumente de social media web.

Echipa de implementare a Colegiului “Alexandru Ioan Cuza” Alexandria

(Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conținutul informației).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.